Υλικά
300 γρ κάστανα | 200 γρ λουκάνικα χωριάτικα σε μικρά κομμάτια | 100 γρ μπέικον ψιλοκομμένο | 2 φέτες ψωμί τοστ, λευκό χωρίς κόρα | 2 κρεμμύδια ξερά μέτρια ψιλοκομμένα | 80 γρ βούτυρο φρέσκο | λίγο γάλα | αλάτι, πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
1. Χαράζετε τα κάστανα και τα ψήνετε για 30′ στους 200ο C. Μετά αφαιρείτε την εξωτερική και την εσωτερική φλούδα και τα κομματιάζετε. Ζεσταίνετε το μισό βούτυρο και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τα λουκάνικα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 10′-15′.
2. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το ψωμί, αφού το μουσκέψετε στο γάλα και το στίψετε πολύ καλά, τα κάστανα, το μείγμα λουκάνικων-κρεμμυδιών και το μπέϊκον.
3. Αλατοπιπερώνετε την γαλοπούλα εσωτερικά, την γεμίζετε με το μείγμα που ετοιμάσατε και την ραντίζετε με το υπόλοιπο βούτυρο.
Μαίρη Παναγάκου