Υλικά
300 γρ καλαμπόκι κατεψυγμένο | 1 1/2 κιλό γαρίδες Νο 3 | 1 ξινόμηλο, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο | 1 καρδιά μαρουλιού | 1 κ σ κάππαρη
Για την μαγιονέζα: 1 ποτήρι νερό και 1/2 φλ τσ επιπλέον πολύ παγωμένο νερό | 2 1/2 κ σ γεμάτες, κορν φλάουρ | 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο ή σπορέλαιο | 1 κ γλ ξύδι | 1 κ γλ ζάχαρη |
1 κ γλ έτοιμη μουστάρδα | τον χυμό ενός λεμονιού | 1 κ γλ αλάτι
Τρόπος παρασκευής
1. Βράζετε τις γαρίδες για 5′,τις στραγγίζετε, τις αφήνετε να κρυώσουν και τις καθαρίζετε. Βράζετε το καλαμπόκι για 10′ και το στραγγίζετε. Ετοιμάζετε την μαγιονέζα:
2. Διαλύετε το κορν φλάουρ σε λίγο από το νερό (όχι το παγωμένο). Ζεσταίνετε το υπόλοιπο νερό σε μια κατσαρόλα και προσθέτετε το διαλυμένο κορν φλόυρ, ανακατεύοντας το μέχρι να πήξει. Θα πρέπει να έχετε μια πολύ πηκτή κρέμα.
3. Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει εντελώς. Κατόπιν την αδειάζετε στο μίξερ και προσθέτετε λίγο λίγο το παγωμένο νερό, τη ζάχαρη, το ξύδι, το αλάτι και την μουστάρδα.
4. Συνεχίζετε το χτύπημα στην μεσαία ταχύτητα και προσθέτετε το λεμόνι και το λάδι πολύ αργά με το κουταλάκι του γλυκού. Αν δείτε ότι αρχίζει να βγάζει στην επιφάνεια το λάδι,
προσθέτετε 2-3 κ σ παγωμένο νερό ή ακόμα και 2 παγάκια και συνεχίζετε.
5. Σε μια γυάλινη σαλατιέρα αναμειγνύετε τις γαρίδες με το καλαμπόκι, το ξινόμηλο, το μαρούλι χοντροκομμένο και την κάππαρη. Στο τέλος ρίχνετε κι την μαγιονέζα κουταλιά κουταλιά και ανακατεύετε καλά.