300 γρ κατεψυγμένο καλαμπόκι
1 1/2 κιλό γαρίδες 1 ξινόμηλο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά) 1 καρδιά μαρουλιού 1 κ σ κάππαρηΓια τη μαγιονέζα
1 ποτήρι νερό και 1/2 φλ τσ επιπλέον πολύ παγωμένο νερό 2 1/2 κ σ κορν φλάουρ, γεμάτες 1/2 ποτήρι ηλιέλαιο 1 κ γλ ξύδι 1 κ γλ ζάχαρη 1 κ γλ μουστάρδα έτοιμη το χυμό 1 λεμονιού 1 κ γλ αλάτιΤρόπος παρασκευής
1. Βράζετε τις γαρίδες για 5′, τις στραγγίζετε, τις αφήνετε να κρυώσουν και τις καθαρίζετε. Βράζετε το καλαμπόκι για 10′ και το στραγγίζετε. Ετοιμάζετε τη μαγιονέζα:2. Διαλύετε το κορν φλάουρ σε λίγο από το νερό ( όχι το πολύ παγωμένο). Ζεσταίνετε το υπόλοιπο από αυτό το νερό σε μια κατσαρόλα και προσθέτετε το διαλυμένο κορν φλάουρ, ανακατεύοντας το μέχρι να πήξει. Θα πρέπει να αποκτήσετε μια πολύ πηχτή κρέμα.
3. Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει εντελώς. Κατόπιν την αδειάζετε στο μίξερ και προσθέτετε λίγο λίγο το παγωμένο νερό, τη ζάχαρη, το ξύδι, το αλάτι και τη μουστάρδα. Χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα και προσθέτετε το λεμόνι και το ηλιέλαιο, σιγά σιγά με κουταλάκι του γλυκού.
4. Αν δείτε ότι βγαίνει στην επιφάνεια, προσθέτετε 2-3 κ σ παγωμένο νερό ή ακόμα και 1-2 παγάκια και συνεχίζετε. Σε ένα μπολ σερβιρίσματος αναμειγνύετε τις γαρίδες με το καλαμπόκι, το ξινόμηλο, το μαρούλι χοντροκομμένο και την κάππαρη και στο τέλος προσθέτετε τη μαγιονέζα και ανακατεύετε καλά.