Φωτιά στο Ασήμι Λακωνίας – Κάηκε σπίτι στο Βλαχιώτη Δήμου Ευρώτα (φωτο)

Σύμφωνα με πληροφορίες του FLY, φωτιά εκδηλώθηκε τη Δευτέρα και ώρα 15.30 στην περιοχή Ασήμι του Δήμου Ευρώτα. Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις από την Π.Υ. Γυθείου, την Π.Υ. Σπάρτης και τους εθελοντικούς σταθμούς Μυρτιάς και Πετρίνας. Ύστερα από την έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστών, η φωτιά περιορίστηκε, έχοντας κάψει περίπου 2 στρέμματα δασικής έκτασης.

Επίσης, τη Δευτέρα 3/9 και ώρα 16.15, πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε οικία στο Βλαχιώτη. Πιο συγκεκριμένα, η φωτιά ξέσπασε στο χώρο της κουζίνας από φλεγόμενη φιάλη υγραερίου. Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση του εθελοντικού πυροσβεστικού σταθμού Μυρτιάς και της αρμόδιας υπηρεσίας Γυθείου, η πυρκαγιά περιορίστηκε στην κουζίνα και το ένα δωμάτιο.

Στο σπίτι διέμεναν Πακιστανοί. Αναστάτωση προκλήθηκε στους κατοίκους της περιοχής που βγήκαν έξω από τις οικίες τους με το φόβο της εξάπλωσης της πυρκαγιάς. Στο σημείο βρέθηκε και ο δήμαρχος Ευρώτα, ο οποίος έσπευσε, ύστερα από την παρουσία του στη φωτιά που προέκυψε στη θέση Ασήμι. Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το ανακριτικό τμήμα της Π.Υ. Γυθείου.

Δείτε το αποκλειστικό φωτογραφικό υλικό του Flynews.gr