Φρίκη στο Ηράκλειο: Συνταξιούχος καθηγητής κατηγορείται ότι βίασε έξι ανίψια του σε διάστημα 24 ετών

Παραδέχτηκε μέρος των κατηγοριών ο 64χρονος

Αποτροπιασμό προκαλεί η είδηση ότι ένας συνταξιούχος καθηγητής στο Ηράκλειο κατηγορείται ότι βίασε έξι ανίψια του σε διάστημα 24 ετών.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 64χρονος φέρεται να κακοποιούσε τα παιδιά από το 1986 έως το 2010 και μόλις ενηλικιώθηκαν προχώρησαν σε καταγγελίες εις βάρος του.
Φρίκη στο Ηράκλειο: Τον κατήγγειλε ανιψιός του για βιασμό σε ηλικία πέντε ετών

Πριν από περίπου 20 ημέρες, ένα από τα ανίψια του, 19 ετών σήμερα, κατήγγειλε ότι το 2010 ο 64χρονος τον είχε βιάσει, ενώ ήταν μόλις πέντε ετών.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε ο εισαγγελέας Ηρακλείου, ο οποίος διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας από την αστυνομία.
Η καταγγελία του 19χρονου έφερε στην επιφάνεια τους βιασμούς πέντε παιδιών

Στο πλαίσιο της έρευνας, ελήφθη κατάθεση από τον 19χρονο, ο οποίος επιβεβαίωσε την καταγγελία, ισχυριζόμενος ότι ο 64χρονος είχε κακοποιήσει πέντε ακόμα γυναίκες, όταν ήταν ανήλικες, με τον πρώτο βιασμό -σύμφωνα με την καταγγελία- να συμβαίνει το 1986. Οι ανιψιές του 64χρονου είναι σήμερα 29 έως 48 ετών και ο κατηγορούμενος φέρεται πως τις βίαζε σε ηλικία 5, 6 και 7 ετών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι γονείς των τότε ανήλικων παιδιών, του έδιναν τα παιδιά για να τα προσέχει κι εκείνος τα κακοποιούσε σεξουαλικά.
Παραδέχτηκε μέρος των κατηγοριών ο 64χρονος

Για την υπόθεση κατέθεσε και ο 64χρονος, ο οποίος δεν παραδέχτηκε όλα όσα καταγγέλονται αλλά μόνο ότι ασελγούσε σε κάποιά από τα συγγενικά του πρόσωπα.

Η αστυνομία ζήτησε από τις εισαγγελικές αρχές την άδεια να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία και φωτογραφίες του 64χρονου, καθώς υπάρχει πιθανότητα να υπάρχουν κι άλλα παιδιά που έχουν πέσει θύματά του.