Υλικά
400 γρ σοκολάτα κουβερτούρα ή λευκή σοκολάτα
1 κιλό φουντούκια και φιστίκια Αιγίνης (ψίχα)
6 κ σ βούτυρο
4 κ σ αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο
3 κ σ κονιάκ
Τρόπος παρασκευής
1. Περιχύνετε με το λιωμένο βούτυρο τα φουντούκια και τα φιστίκια, ανακατεύοντας τα για να βουτυρωθούν ολόγυρα και τα καβουρντίζετε σε αντικολλητικό τηγάνι. Αφήνετε να κρυώσουν.
2. Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί μαζί με το σπορέλαιο και το κονιάκ. Ρίχνετε τους καβουρντισμένους ξηρούς καρπούς και ανακατεύετε μέχρι να τυλιχτούν ολόγυρα με σοκολάτα.
3. Παίρνετε με ένα κουταλάκι, κουταλιές από το μείγμα και τις τοποθετείτε επάνω σε αντικολλητικό χαρτί ελαφρά βουτυρωμένο. Αφήνετε τα φοντάν να ‘σταθούν” ώσπου να σταθεροποιηθούν εντελώς και έπειτα τα ξεκολλάτε προσεκτικά, βάζοντας τα μέσα στα ειδικά χαρτάκια για σερβίρισμα.