“Έχουμε προβλήματα στο Γ.Ν.Λακωνίας, αλλά το παλεύουμε”

Στην πρωινή ζώνη του FLY και το Χάρη Βασιλάκο μίλησε η διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας, κυρία Εύη Παπαγεωργίου, η οποία αναγνώρισε τα προβλήματα που υπάρχουν, αλλά ξεκαθάρισε ότι η διοίκηση του νοσοκομείου δίνει μάχη και τα παλεύει.

Παράλληλα, παραδέχτηκε τις ελλείψεις που υπάρχουν στο ιατρικό προσωπικό και τόνισε ότι γίνονται κινήσεις για εξασφάλιση μόνιμων και επικουρικών ιατρών, μέσω των προκηρύξεων του Υπουργείου Υγείας.

Στη συνέχεια της συνέντευξης, η κυρία Παπαγεωργίου αναφέρθηκε στις κλινικές του Νοσοκομείου Σπάρτης αποκαλύπτοντας τα εξής:

Καρδιολογική Κλινική: Ύστερα από τα προβλήματα που αντιμετώπισε, ξεκινά από 1η Ιουλίου η επαναλειτουργία της, με 4 γιατρούς.

Παθολογική Κλινική: Συνεχίζονται οι ελλείψεις και τα προβλήματα, μιας και σήμερα υπηρετούν την κλινική 3 γιατροί.

Ορθοπεδική κλινική: Η κατάσταση είναι σε γενικές γραμμές καλή, μιας και η κλινική επανδρώνεται με 3 ορθοπεδικούς.

Παιδιατρική κλινική: Οι μόλις 2 παιδίατροι δεν επαρκούν και η κατάσταση, όπως και στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, είναι δύσκολη.

Ακολούθως, η διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας τόνισε και τα προβλήματα που υπάρχουν στο νοσηλευτικό προσωπικό, μιας και στο σύνολο 241 οργανικών θέσεων καλύπτονται μόλις οι 155.

Αναφορικά με τον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου, η κυρία Παπαγεωργίου ανέφερε ότι εκτελείται κανονικά και ως εκ τούτου δεν υπάρχει πρόβλημα στα υλικά και τα φάρμακα, μιας και σημειώνεται μεγάλη προσοχή σε επίπεδο προμηθειών.

Τέλος, η διοικήτρια του Γ.Ν.Λακωνίας εξέφρασε την άποψη ότι το Νοσοκομείο Μολάων βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από το Νοσοκομείο Σπάρτης και δεν παρέλειψε να τονίσει ότι στο πρώτο πεντάμηνο του έτους το Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας έχει εξυπηρετήσει 23.995 ασθενείς!

Ακούστε εδώ την αποκαλυπτική συνέντευξη της κυρίας Παπαγεωργίου στον FLY 89.7

{youtube}L5cDhjM_0Vw{/youtube}