Μοναδικές συνταγές από την αγαπημένη σεφ Μαίρη Παναγάκου, στην ενότητα ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ της σελίδας μας. Ραδιοφωνικές συνταγές κάθε Παρασκευή στις 09:45 στον αέρα του FLY 89.7
Φλογέρες Μετσόβου
Υλικά για 8 άτομα
1 κιλό φύλλο κανταϊφι
2 πακέτα φύλλα κρούστας
1 1/2 κιλό καρυδόψιχα χοντροκομμένη
3/4 κιλού βούτυρο φρέσκο
1 φλ τσ ζάχαρη
1 κ γλ κανέλα κοπανισμένη
4-5 γαρυφαλλάκια κοπανισμένα
Για το σιρόπι
7 φλ τσ νερό
5 φλ τσ ζάχαρη
1 φλ τσ μέλι
Τρόπος παρασκευής
1. Αναμείξτε τα καρύδια με τη ζάχαρη, την κανέλα και τα γαρίφαλα. Απλώστε 3 φύλλα κρούστας και αλείψτε τα με βούτυρο. Στρώστε από πάνω λίγο κανταϊφι και πασπαλίστε με
άφθονο μείγμα από καρύδια.
2. Τυλίξτε τα φύλλα μαζί με το κανταϊφι σε σφιχτό ρολό. Κόψτε το ρολό σε δύο ή σε τρία κομμάτια. Επαναλάβετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα. Προθερμαίνετε τον φούρνο
στο αερόθερμο στους 160ο, αραδιάζετε τις φλογέρες σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε για 30′.
3. Ετοιμάστε το σιρόπι και αφήστε το να κρυώσει. Βγάλτε τις φλογέρες ζεστές από τον φούρνο και περιχύστε τις με το κρύο σιρόπι. Σκεπάστε τις με λαδόκολλα και ζεστό πανί.
Πρέπει να μείνουν έτσι για 3 ώρες περίπου για να τραβήξουν το σιρόπι.