FLEX 2024 – 2025: Πλήρεις υποτροφίες σε παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου

Αιτήσεις μέχρι 10 Οκτωβρίου 2024

Σας γνωρίζουμε ότι η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης συνδιοργανώνει με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Αμερικανικά Συμβούλια για τη Διεθνή Εκπαίδευση (American Councils)» μία παρουσίαση με θέμα: «Future Leaders Exchange (FLEX) – Πλήρεις
υποτροφίες σε παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου από όλη την Ελλάδα για ένα ακαδημαϊκό έτος στις ΗΠΑ». Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στις 02 Οκτωβρίου 2024, ημέρα Τετάρτη και ώρα 17:00, στο ισόγειο της Βιβλιοθήκης Σπάρτης.

Το πρόγραμμα Future Leaders Exchange (FLEX) συνεχίζει να προσφέρει σε μαθητές και μαθήτριες από την Ελλάδα την ευκαιρία να λάβουν πλήρη υποτροφία για να περάσουν στις Η.Π.Α. ένα ακαδημαϊκό έτος, να φιλοξενηθούν από οικογένεια υποδοχής και να φοιτήσουν σε ένα αμερικανικό σχολείο.

Ο διαγωνισμός για την υποτροφία FLEX είναι αξιοκρατικός, ανοιχτός και χωρίς κόστος σε μαθητές/τριες, συμπεριλαμβανομένων μαθητών με αναπηρία.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να πληρούν τα εξής κριτήρια:
1. Να φοιτούν στη Γ΄ Γυμνασίου ή στην Α΄ Λυκείου (από τον Σεπτέμβριο τηςτρέχουσας χρονιάς της αίτησης).
2. Να έχουν ημερομηνία γέννησης 15/7/2007 – 15/7/2010.
Επισημαίνεται ότι θα πρέπει να πληρούνται ΚΑΙ τα δύο κριτήρια, που αφορούν την ηλικία και την τάξη φοίτησης.
3. Να είναι εγγεγραμμένοι/ες και να φοιτούν σε σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα, την περίοδο που υποβάλλουν την αίτηση.
4. Να έχουν γενικό μέσο όρο βαθμολογίας ίσο ή μεγαλύτερο του «Καλά».
5. Να έχουν γνώση της αγγλικής γλώσσας και να μπορούν να αποδείξουν την ικανότητα χειρισμού της.
6. Να είναι Έλληνες πολίτες, να δικαιούνται διεθνές διαβατήριο και να πληρούν τις προϋποθέσεις για να τους χορηγηθεί βίζα για τις Η.Π.Α.
7. Να ΜΗΝ έχουν διαμείνει για περισσότερες από 90 ημέρες στις Η.Π.Α. τατελευταία 5 έτη.
8. Η οικογένειά τους ή μέλη αυτής να ΜΗΝ έχουν κάνει αίτηση/πλάνο ή πραγματοποιήσει ήδη μόνιμη μετανάστευση στις Η.Π.Α.

Το FLEX χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Υπουργείο Εξωτερικών (U.S Department of State) των Η.Π.Α., οργανώνεται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό AmericanCouncils for International Education και, από τη θεσμοθέτησή του το 1993, υλοποιείται σε 21 χώρες της Ευρώπης και Ευρασίας. Μέχρι τώρα έχουν λάβει μέρος σε αυτόπερισσότεροι από 31.000 μαθητές. Στην Ελλάδα προσφέρθηκε για πρώτη φορά το 2019 και υλοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στην εκδήλωση ενημέρωσης, που θα πραγματοποιηθεί στη Δημόσια ΚεντρικήΒιβλιοθήκη Σπάρτης, οι ενδιαφερόμενοι/ες μαθητές/τριες καθώς και οι οικογένειες τους, θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την ιστορία του FLEX, να μάθουν περισσότερα για την υποτροφία και το περιεχόμενο του προγράμματος καθώς και για τη διαδικασία συμμετοχής στον διαγωνισμό, ο οποίος θα είναι ανοιχτός μέχρι τις 10 Οκτωβρίου 2024.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην κάτωθι φόρμα εγγραφής:

ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ: https://bit.ly/spartiflex2024
Πρόσθετες πληροφορίες ή διευκρινήσεις παρέχονται στους ενδιαφερόμενους από:
www.discoverflex.org, greece.americancouncils.org, facebook.com/flexingreece/,

Instagram: @flexgreece, americancouncils.org
ή στα τηλέφωνα: 2731026853 / 2731021180 της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σπάρτης, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης. [Υπεύθυνος επικοινωνίας: κ. Δημήτριος Σαγιάννης].