Ευρωεκλογές 2024: Όλες οι σημαντικές πληροφορίες της εκλογικής διαδικασίας

Ζωντανή μετάδοση των αποτελεσμάτων στον FLY FM 89,7 και flynews.gr

Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες των Ευρωεκλογών το flynews σας ενημερώνει για τα εξής:

Οι ευρωεκλογές 2024 θα πραγματοποιηθούν από τις 07:00 το πρωί έως τις 19:00 το απόγευμα στη χώρα μας. Οι ψηφοφόροι θα εκλέξουν τους 21 ευρωβουλευτές που θα μας εκπροσωπήσουν στην Ευρωβουλή
Οι εκλεγμένοι ευρωβουλευτές θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην Ευρωβουλή έως το 2029. Συνολικά 720 ευρωβουλευτές θα εκλεγούν στις επικείμενες εκλογές, 15 περισσότεροι σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές.
Οι Έλληνες ψηφοφόροι για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα είναι υποχρεωτικό να φέρουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, ή άδεια οδήγησης ή βιβλιάριο ασφαλιστικού ταμείου για τον απαραίτητο έλεγχο. H αναγνώριση των εκλογέων μπορεί να γίνει και με χρήση της ψηφιακής ταυτότητας.
Στις ευρωεκλογές 2024 στηνΕλλάδα εφαρμόζεται η ψήφος με σταυρό προτίμησης, η οποία δίνει στους ψηφοφόρους τη δυνατότητα να επιλέξουν συγκεκριμένους υποψήφιους. Μπορούν να τεθούν μέχρι και τέσσερις (4) σταυροί προτίμησης. Οι υποψήφιοι που λαμβάνουν τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης εκλέγονται, εφόσον βέβαια το κόμμα τους έχει εξασφαλίσει τις αντίστοιχες έδρες.
Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι συμπληρώνουν το 17ο έτος της ηλικίας τους κατά το έτος των εκλογών (άρα οι γεννηθέντες ως τις 31/12/2007) και είναι είτε Έλληνες πολίτες, είτε πολίτες κράτους μέλους της ΕΕ με μόνιμη διαμονή στην Ελλάδα. Το εκλογικό τμήμα, όπου ψηφίζει κάθε Έλληνας πολίτης ή πολίτης κράτους μέλους της ΕΕ που ψηφίζει στην Ελλάδα καθορίζεται βάσει της διεύθυνσης κατοικίας του.
Για να δείτε πού είναι το εκλογικό τμήμα, στο οποίο θα ψηφίσετε, μπορείτε να μπείτε στον ιστότοπο του υπουργείου Εσωτερικών ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ   και να συμπληρώσετε τα στοιχεία που ζητούνται.

Ζωντανή μετάδοση των αποτελεσμάτων

Ακούστε ζωντανά   FLY FM 89,7 Live