Εντυπωσίασε ο Χορευτικός Σύλλογος Θεραπνών στο φεστιβάλ Σίφνου

Άρωμα Λακωνίας στο όμορφο νησί της Σίφνου

Ο Πολιτιστικός και Χορευτικός Σύλλογος Θεραπνών συμμετείχε με τη Χορευτική του Ομάδα στο 16ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές», από τις 19 έως τις 21 Σεπτέμβρη, στο όμορφο νησί της Σίφνου.
Στην πατρίδα του μεγάλου αρχιμάγειρα και δασκάλου μαγειρικής του Νικόλαου Τσελεμεντέ, έχει καθιερωθεί εδώ και 16 χρόνια το ομώνυμο Φεστιβάλ, στη διάρκεια του οποίου ενώνονται γεύσεις και παραδόσεις, ήθη και έθιμα, απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Η Χορευτική Ομάδα του Πολιτιστικού και Χορευτικού Συλλόγου Θεραπνών, μαζί με άλλες 24 αποστολές – οι δύο από αυτές από το εξωτερικό – συμμετείχε με συνταγές μαγειρικής, έκθεση λακωνικών προϊόντων σε ειδικό χώρο και παρουσίαση χορών από τη Νότια Λακωνία και τα Κύθηρα. Παράλληλα, στο πλαίσιο επιτέλεσης του παραδοσιακού Σιφνέικου γάμου παρουσίασε στους πολυάριθμους θεατές και το έθιμο της νυφικής κουλούρας, ενώ μέλη της συνόδευσαν τη νύφη και τη συνοδεία της με παραδοσιακά, νυφιάτικα τραγούδια της περιοχής μας.
Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς των προϊόντων που κόσμησαν το περίπτερο της Λακωνίας και ενίσχυσαν τη συμμετοχή μας και το Δήμο Σπάρτης και την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας για την υλικοτεχνική υποστήριξή τους.
Από τα σοκάκια του Αρτεμώνα, την ακρογιαλιά στο Βαθύ και στον Πλατύ Γυαλό, από ψηλά στο Κάστρο, από την Απολλωνία και τις Καμάρες, έως τη Χρυσοπηγή και το απέραντο γαλάζιο που απλώνεται γύρω της, είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την απαράμιλλη ομορφιά του τόπου σε συνδυασμό με την θερμή φιλοξενία των ντόπιων και να επιστρέψουμε πλουσιότεροι σε εμπειρίες και με πολλή όρεξη για τη νέα χορευτική περίοδο.