Ένταση μεταξύ Ρομά στο Δικαστικό Μέγαρο Σπάρτης

Αδιανόητες και πρωτοφανείς εικόνες βίας

Πρωτοφανείς, αδιανόητες και βίαιες εικόνες καταγράφηκαν σήμερα, πρωινές ώρες, στο Δικαστικό Μέγαρο Σπάρτης, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Fly.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια εκδίκασης υπόθεσης στο Μονομελές, που αφορούσε σε ανήλικους, δυο ομάδες ΡΟΜΑ, 10 και πλέον ατόμων, έκαναν την εμφάνισή τους στα δικαστήρια προκαλώντας πανικό. Για περίπου 15 λεπτά, η ένταση μεταξύ τους ήταν πρωτόγνωρη, καθώς χτυπούσαν με καδρόνια τα δικά τους ΙΧ, πετούσαν αντικείμενα προς πάσα κατεύθυνση, οδηγούσαν επικίνδυνα ανεβαίνοντας ακόμη και πάνω στα παρτέρια, ενώ δεν έλειψαν και οι επιθετικές ενέργειες προς το περίπτερο που βρίσκεται στην περιοχή. Μάλιστα, για αρκετή ώρα διακόπηκε η κυκλοφορία!

Εντός του Δικαστικού Μεγάρου Σπάρτης επικράτησε αναστάτωση, με τους παρευρισκόμενους να εγκλωβίζονται τρομοκρατημένοι και να μην μπορούν να αποχωρήσουν. Μάλιστα, ο πρόεδρος και ο εισαγγελέας αναγκάστηκαν να διακόψουν τη δίκη και να εκδώσουν ένταλμα σύλληψης για τους ΡΟΜΑ.

Στο σημείο κλήθηκε η Αστυνομία, αλλά οι ΡΟΜΑ κατάφεραν να αποχωρήσουν και να γλιτώσουν, τουλάχιστον προς το παρόν, τη σύλληψη.