Τεχνική σύσκεψη για το θέμα του αντιπλημμυρικού έργου της Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη.
Στην σύσκεψη που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, εν όψει και της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου για γνωμοδότηση επί της περιβαλλοντικής μελέτης του πιο πάνω έργου -παρουσία, μεταξύ άλλων, και των μελετητών- έγιναν ερωτήσεις και δόθηκαν απαντήσεις επί της εν λόγω μελέτης.
Οπως έγινε γνωστό, υπήρξε προβληματισμός καθώς το συγκεκριμένο έργο δεν προσφέρει αντιπλημμυρική θωράκιση στο σύνολο του δήμου, δεδομένου ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη για τον Αγιο Φλώρο, την Θουρία, αλλά και την περιοχή του αεροδρομίου.
Ακόμα, αντικείμενο προβληματισμού αποτέλεσε και το θέμα των παρεμβάσεων στον Νέδοντα, ο οποίος -όπως παρατηρήθηκε στην διάρκεια της σύσκεψης- δεν έχει δώσει πλημμύρες τα τελευταία 60 χρόνια, μετά την διαμόρφωση της κοίτης του.
Επισημάνθηκε ιδιαίτερα ότι θα προκληθεί μεγάλη αναταραχή στο κέντρο της πόλης, με συνέπειες οικονομικές και κοινωνικές, ενώ -όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε- “κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει μια προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στην διάρκεια των συγκεκριμένων παρεμβάσεων, κάτι που θα αποβεί καταστροφικό για το κέντρο της Καλαμάτας, για σειρά χρόνων”.
Στην ίδια σύσκεψη, εξ άλλου, καταγράφηκε και η θέληση του Δήμου Καλαμάτας να υλοποιηθεί, πάση θυσία, το εν λόγω έργο με παρεμβάσεις στον Νέδοντα.
Στην χθεσινή σύσκεψη μετείχαν, μεταξύ άλλων, τεχνικοί που έχουν και δημόσια ιδιότητα, όπως επίσης ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, οι αντιπεριφερειάρχες Περιβάλλοντος Ανδρέας Τσουκαλάς, Υποδομών και Μεταφορών Θεόδωρος Βερούτης, Οικονομικών και Διοίκησης Χρήστος Λαμπρόπουλος, Πρωτογενούς Τομέα Στάθης Αναστασόπουλος, καθώς επίσης εκπρόσωποι φορέων του τεχνικού κόσμου (ΤΕΕ), όπως και υπηρεσιακοί τεχνικοί παράγοντες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Καλαμάτας, αλλά και οι μελετητές του εν λόγω έργου.