Έναρξη της Πράξης: Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης

Την υπογραφή της ένταξης στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υπουργείου Πολιτισμού γνωστοποίησε ο Νεοκλής Κρητικός

Την Ένταξη της Πράξης ΝΕΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ, στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υπουργείου Πολιτισμού “Α.ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ 2021-2025” και στον Άξονα Προτεραιότητας “Μουσεία και Πολιτιστικά Κέντρα”, υπέγραψε η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη. Το παραπάνω γνωστοποίησε ο βουλευτής Π.Ε. Λακωνίας, Νεοκλής Κρητικός.

Σημείωσε, δε, πως δικαιούχος της Πράξης, είναι η Διεύθυνση Μελετών & Εκτέλεσης Έργων Μουσείων και Πολιτιστικών Κτιρίων και φορέας χρηματοδότησής της το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΕΠΑ), ενώ η προτεινόμενη για εγγραφή στο ΠΔΕ δημόσια δαπάνη της Πράξης, ανέρχεται σε 31.769.852,67 €.

«Κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στη Σπάρτη, η κα. Μενδώνη προσδιόρισε πως ένα μικρό επιπλέον ποσό, θα δεσμευθεί άμεσα για τη σύνταξη της Μελέτης Εφαρμογής, με σκοπό την επιτάχυνση της συνολικής διαδικασίας», διευκρίνισε ο βουλευτής Π.Ε. Λακωνίας, τονίζοντας πως «ο στόχος είναι, μετά και τη σύνταξη και έγκριση των Τευχών Δημοπράτησης, να δημοσιευθεί η Διακήρυξη Δημοπράτησης του έργου, με χρονικό ορίζοντα τα τέλη Δεκεμβρίου 2024.

Αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα του ΥΠ.ΠΟ.:

Η ημερομηνία έναρξης της Πράξης ορίζεται η 04/10/2024.

Η ημερομηνία λήξης της Πράξης ορίζεται η 19/12/2029.

Η προθεσμία επιλεξιμότητας δαπανών για το ΕΠΑ 2021-2025 είναι η 31/12/2025.