Ελιές τσακιστές με κόλιανδρο από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά
1 κιλό πράσινες ελιές
1/2 φλ τσ αλάτι χοντρό
2 1/2 φλ τσ νερό
1/2 φλ τσ λευκό ξύδι
2 κ γλ κόλιανδρο ξερό
1 κ σ ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
ελαιόλαδο

Τρόπος παρασκευής
1.    Πλένετε και καθαρίζετε τις ελιές από φύλλα και κοτσανάκια. Τις τσακίζετε μόνο στην σάρκα, χωρίς να σπάσετε το κουκούτσι. Τις αδειάζετε σε γυάλινο σκεύος και το γεμίζετε με νερό.
2.    Αλλάζετε το νερό καθημερινά για 10 ημέρες. Μετά, στραγγίζετε τις ελιές και τις στεγνώνετε καλά.
3.    Ζεσταίνετε το νερό και διαλύετε μέσα το αλάτι, φτιάχνοντας την άρμη. Δοκιμάζετε αν είναι έτοιμη με ένα αυγό που θα ρίξετε μέσα. Αν το αυγό ανέβει στην επιφάνεια και είναι μισό
μέσα και μισό έξω, τότε η άρμη είναι έτοιμη.
4.    Αδειάζετε μέσα στην άρμη τις ελιές και τις αφήνετε για 10 ημέρες. Έπειτα, αδειάζετε την μισή άρμη και προσθέτετε το ξύδι, τον κόλιανδρο ελαφρά σπασμένο, τον μαϊντανό, το λεμόνι
και καλύπτετε με ελαιόλαδο.
5.    Οι ελιές θα είναι έτοιμες για κατανάλωση, μετά από 10-15 ημέρες.