Ελαιοτουρισμός και Μαθήματα Γευσιγνωσίας στο εργοστάσιο της Sparta Gourmet

Ξεκινά και επίσημα το πρόγραμμα επισκεψιμότητας στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις

Με ιδιαίτερη χαρά η διοίκηση της Sparta Gourmet ανακοινώνει πως εγκαινιάζει επίσημα πρόγραμμα επισκεψιμότητας στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της.

Συγκεκριμένα η ενέργεια αυτή θα περιλαμβάνει περιήγηση στους χώρους του εργοστασίου κατά την οποία οι επισκέπτες θα ενημερώνονται από εξειδικευμένο προσωπικό για όλα τα στάδια των παραγωγικών διαδικασιών που ακολουθούνται σύμφωνα με τα πιο απαιτητικά  πρότυπα ποιοτικού ελέγχου σε παγκόσμιο επίπεδο.

Παράλληλα θα δίνονται πληροφορίες για τη χρήση και τη δυναμικότητα του υπερσύγχρονου μηχανολογικού εξοπλισμού στον κλάδο του ελαιολάδου και της επιτραπέζιας ελιάς ο οποίος συμβάλλει τα μέγιστα στη βελτιστοποίηση της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων.

Αξίζει να σημειωθεί πως θα γίνεται ξεχωριστή αναφορά μέσω οπτικοακουστικών μέσων των δράσεων της εταιρείας όσον αφορά τη φιλοσοφία της στην απασχόληση του μόνιμου προσωπικού της που ξεπερνάει τα 50 άτομα, στον τρόπο με τον οποίο συνεργάζεται με περισσότερους από 1.500 παραγωγούς ανά έτος, στα επιμορφωτικά σεμινάρια προς τους παραγωγούς αλλά και στην προσφορά της στα κοινωνικά δρώμενα παρέχοντας με αυτό τον τρόπο μια γενικότερη εικόνα του οικονομικού, περιβαλλοντολογικού και κοινωνικού αποτυπώματός της στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας.

Στο τέλος της περιήγησης, θα παρέχονται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους και από εξειδικευμένο προσωπικό μαθήματα γευσιγνωσίας ελαιολάδου  αλλά και επιτραπέζιας ελιάς Καλαμών  ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να αποκτήσουν βασικές γνώσεις των  ποιοτικών χαρακτηριστικών των δυο αυτών πολύτιμων Λακωνικών προϊόντων.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον πρόεδρο της εταιρείας κ. Μπάρδη Γιάννη μας ανακοίνωσε πως η έναρξη του επισκέψιμου προγράμματος έρχεται ως επιστέγασμα των υπόλοιπων προσπαθειών του οράματος της εταιρείας για κυκλική οικονομία και βιώσιμη ανάπτυξη.

Χαρακτηριστικά ο κ Μπάρδης μας δήλωσε πως ενέργειες όπως η εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών με τη διαδικασία του ενεργειακού συμψηφισμού, η εγκατάσταση ενός από τους μεγαλύτερους ταχυφορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα με χρήση πράσινης ενέργειας, η υιοθέτηση φιλικών προς το περιβάλλον πρακτικών και η δυνατότητα πλέον επισκεψιμότητας της μονάδας εναρμονίζεται πλήρως με το προφίλ των πιο σύγχρονων βιομηχανιών στον κλάδο των τροφίμων ανά τον κόσμο αποτελώντας παράδειγμα  υγιούς επιχειρηματικότητας.

Το πρόγραμμα επισκέψιμου χώρου της Sparta Gourmet σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες τουριστικές επενδύσεις του ομίλου που είναι σε εξέλιξη, δίνει ένα ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο στους επισκέπτες από όλη την Ελλάδα να επισκεφθούν τον  ευλογημένο τόπο της Λακωνίας, να έρθουν σε επαφή με τα μέρη μας, τα προϊόντα μας, τους ανθρώπους μας και να γνωρίσουν τις γεύσεις μας, τις παραδόσεις μας και τον πολιτισμό μας!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε ΕΔΩ.