Υλικά
4 φλ τσ παρθένο ελαιόλαδο
1 κλαράκι δεντρολίβανο
1 κ τσ θυμάρι
1 κ τσ ρίγανη
5 φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο
1 κ τσ φρέσκο βασιλικό
1 κ σ χοντρό αλάτι
Τρόπος παρασκευής
1. Σκουπίζετε τα αρωματικά με βαμβακερή πετσέτα κουζίνας χωρίς να τα πλύνετε καθόλου. Τα αδειάζετε σε ένα πέτρινο ή ξύλινο γουδί και τα κοπανίζετε ελαφρά, 3-4 φορές για να βγάλουν το άρωμα τους.
2. Βάζετε τα αρωματικά σε ένα γυάλινο μπουκάλι, καθαρό και τελείως στεγνό. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και το κλείνετε πολύ καλά. Τοποθετείτε το μπουκάλι σε σκοτεινό και δροσερό μέρος για 3 εβδομάδες. Στο διάστημα αυτό, το ανακινείτε 2-3 φορές.
3. Σουρώνετε το ελαιόλαδο σε καθαρό μπουκάλι και πετάτε τα αρωματικά. Χρησιμοποιείτε το αρωματικό ελαιόλαδο για να αρωματίσετε ωμές και βραστές σαλάτες, καθώς και ψητό μοσχάρι ή χοιρινό.
Επίσης μπορείτε με το λάδι αυτό να περιχύσετε κριθαρένια παξιμάδια και να τρίψετε από πάνω ντομάτα και φέτα.