ΕΛ.ΑΣ.: Συνελήφθη 54χρονος που κατείχε φωτογραφίες σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα

Από την ΕΛ.ΑΣ. σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος 54χρονου, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 71χρονου, για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.

Ειδικότερα, έπειτα από ενδελεχή και εμπεριστατωμένη ψηφιακή ανάλυση και αξιοποίηση δεδομένων και πληροφοριών που περιήλθαν από αλλοδαπές Αρχές, στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, εντοπίστηκαν στην ελληνική επικράτεια 2 διαδικτυακοί χρήστες, οι οποίοι κάνοντας χρήση συγκεκριμένων ηλεκτρονικών ιχνών, απέκτησαν πρόσβαση σε διαδικτυακή εφαρμογή και έλαβαν υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ..

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα και κατόπιν σχετικής επικοινωνίας με τους εμπλεκόμενους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, εξακριβώθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας και ο τόπος διαμονής των εμπλεκόμενων ατόμων.
Η ΕΛ.ΑΣ. βρήκε φωτογραφίες σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων στην κατοχή του 54χρονου

Ακολούθησαν έρευνες, παρουσία δικαστικών λειτουργών, στις οικίες των κατηγορουμένων όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -2- συσκευές κινητής τηλεφωνίας, κάρτα sim και εξωτερικός σκληρός δίσκος.

Μάλιστα, από την επιτόπια έρευνα που διενεργήθηκε στα κατασχεμένα ψηφιακά πειστήρια στην οικία του 54χρονου βρέθηκαν σε αυτά αρχεία (φωτογραφίες) σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων εφηβικής ηλικίας, λόγος για τον οποίο συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκε σε κύρια Ανάκριση, ενώ η δικογραφία τακτικής διαδικασίας υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 11188
Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω twitter: @CyberAlertGR
Μέσω του gov.gr στην ενότητα Πολίτης και Καθημερινότητα/ Καταγγελίες / Καταγγελίες για εγκλήματα κυβερνοχώρου
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones): CYBERΚΙD