Εκμέκ Κανταϊφι με κρέμα σοκολάτας

Δια χειρός Μαίρης Παναγάκου

Υλικά για την κρέμα σοκολάτας
500 γρ γάλα
125 γρ ζάχαρη
2 αυγά
30 γρ κορν φλάουρ
25 γρ κακάο

Για το σιρόπι
500 γρ ζάχαρη
300 γρ νερό
10 γρ γλυκόζη (προαιρετικά)
300 γρ φύλλο κανταϊφι
2-3 κ σ βούτυρο

Τρόπος παρασκευής
1.    Βάζετε όλα τα υλικά της κρέμας σοκολάτας σε μία μικρή κατσαρόλα και σιγοβράζετε, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα χειρός. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει και να σφίγγει η κρέμα, βγάζετε από την φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει.
2.    Απλώνετε το κανταϊφι σε ένα ταψί και λιώνετε το βούτυρο. Ραντίζετε το κανταϊφι με το βούτυρο και ψήνετε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο στους 160ο, για 20′ περίπου, μέχρι να ροδίσει. Το βγάζετε από τον φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει.
3.    Βράζετε τα υλικά για το σιρόπι για 3′ αφ’ ότου πάρουν βράση. Το σιρόπι είναι έτοιμο και θα το χρησιμοποιήσετε χλιαρό. Όταν κρυώσει το κανταϊφι, το σιροπιάζετε με το χλιαρό σιρόπι,
φροντίζοντας ώστε να πάει παντού και να σιροπιαστεί καλά.
4.    Το αφήνετε για περίπου 1 ώρα και έπειτα απλώνετε επάνω του την κρέμα σοκολάτας. Γαρνίρετε με άγλυκη σαντιγί, τριμμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα και μαύρη τρούφα σοκολάτας.