Διαδικασία ανάρτησης Κτηματολογίου στην Π.Ε. Λακωνίας

Πραγματοποιήθηκαν από το ΤΕΕ Λακωνίας ενημερωτικές εκδηλώσεις

Την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024 στην Σπάρτη και το Σάββατο 29 Ιουνίου 2024 στα Παπαδιάνικα πραγματοποιήθηκαν από το ΤΕΕ Λακωνίας ενημερωτικές εκδηλώσεις με θέμα

“Διαδικασία ανάρτησης Κτηματολογίου στην Π.Ε. Λακωνίας”

Στις εκδηλώσεις  έγινε παρουσίαση από τον ανάδοχο της κτηματογράφησης το στάδιο της ανάρτησης που ξεκίνησε στις 28 Ιουνίου 2024. Επίσης  έγινε ενημέρωση προς τους  μηχανικούς για τα  δικαιώματα επί των ακινήτων  που έχουν αποδοθεί στους ιδιοκτήτες και τεχνικές οδηγίες ώστε να ελεγχθούν και  να επιβεβαιωθεί η ορθότητα τους.

Στην  περίπτωση που στοιχεία των ακινήτων έχουν αποδοθεί από την ανάρτηση στους ιδιοκτήτες  δεν ταυτίζονται με τα πραγματικά δόθηκαν κατευθύνσεις  για τον τρόπο που πρέπει να γίνει η τεκμηρίωση των πραγματικών στοιχείων και η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για  την διόρθωση τους.

Σκοπός είναι οι κάτοχοι ακίνητης περιουσίας να ελέγξουν, να επιβεβαιώσουν    και να διορθώσουν τυχόν  σφάλματα επί της ανάρτησης έως την καταληκτική 28 Αυγούστου 2024 αποφεύγοντας έτσι δικαστικές επιλύσεις που κοστίζουν σε χρόνο, χρήμα και ταλαιπωρία.

Τέλος έγινε συνεννόηση με τον ανάδοχο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εμπλεκόμενων με τα γραφεία κτηματογράφησης και για τη συγκέντρωση των θεμάτων που προβλημάτισαν τους συμμετέχοντες ώστε να επικοινωνηθούν με το Υπουργείο και το Κτηματολόγιο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

ΠΟΛΥΖΩΗΣ Ν. ΚΟΥΡΚΟΥΛΗΣ

Πολιτικός Μηχανικός