Πήρε το τοπικό derby ο Ολυμπιακός Γυθείου {video}

Καλό παιχνίδι διεξήχθει το Σαβ 29 Νοε 2014 στο Δημοτικό στάδιο Γυθείου ανάμεσα στις δύο μεγάλες ομάδες της πόλης, οι οποίες συναντήθηκαν σε αγώνα της Α’ κατηγορίας Λακωνίας μετά από πολλά χρόνια.

Τελικός νικητής αναδείχθηκε ο έμπειρος Ολυμπιακός με σωτήρα για ακόμα μια φορά το Βασίλη Τζανετάκο ο οποίος πέντε λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα ευστόχησε σε χτύπημα πέναλτι. Με αυτή τη νίκη ο Ολυμπιακός Γυθείου άφησε πίσω του την ΑΕ Σπάρτης εκμεταλλευόμενος το ρεπό της και μπήκε ξανά για τα καλά στη μάχη της πρώτης θέσης με τον Μολαϊκό, έχοντας όμως δύο παιχνίδια περισσότερα αυτή τη στιγμή από την ομάδα των Μολάων. Ο Πανγυθεατικός, χωρίς να δείξει το ποδόσφαιρο που μας συνήθισε σε προηγούμενους αγώνες, κατάφερε να δυσκολέψει την ομάδα του Ολυμπιακού και να μας κάνει να φανταστούμε ένα πολύ ευοίωνο μέλλον για αυτόν.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με ανταλλαγές λουλουδιών και λαβάρων μεταξύ των ομάδων, όπως και από φωτογραφίες όλων των παιχτών και των δύο ομάδων αγκαλιά.

Στο 5′ ο κόσμος, που είχε γεμίσει το γήπεδο του Γυθείου και οι παίχτες πάγωσαν όταν ο Τσοτσάι των γηπεδούχων έπεσε πολύ δυνατά στο έδαφος με το κεφάλι, μετά από μια κόντρα με τον Βλάχο και έμεινε αναίσθητος για λίγα λεπτά. Τα χαμόγελα όμως επανήλθαν όταν ο παίχτης σηκώθηκε και συνέχισε το παιχνίδι μέσα σε χειροκροτήματα. Στο 12′ ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ, με τον Γιάννη Μπουρελάκο. Ήταν μια σέντρα του Τζανετάκου από αριστερά της επίθεσης των φιλοξενουμένων προς το δεύτερο δοκάρι, όπου πετάχτηκε ο Καζιάνης και με κεφαλιά γύρισε την μπάλα στην μικρή περιοχή. Εκεί ο Φωτόπουλος κάνει κοντρόλ και σουτάρει, για να πεταχτεί στην πορεία της μπάλα ο Γιάννης Μπουρελάκος και από κοντά να ανοίξει το σκορ. Η ατμόσφαιρα όμως του αγώνα από νωρίς έδειχνε ηλεκτρισμένη και όχι από υπαιτιότητα των παιχτών. Το γκολ του Μπουρελάκου ακυρώθηκε προς στιγμήν από το διαιτητή Χανδόλια ως οφσάιντ, παρόλο την αντίθετη άποψη του επόπτη Κορωνιού. Τελικά μετά από τις σωστές διαμαρτυρίες παιχτών και φιλάθλων και τη συμβολή του επόπτη το γκολ καταμετρήθηκε κανονικά. Λίγο αργότερα ο Ολυμπιακός παρά λίγο να διπλασιάσει τα τέρματά του, όταν ο Τζανετάκος εκμεταλλεύτηκε λάθος γύρισμα του κεντρικού αμυντικού Νίκου Κουβαράκη προς τον τερματοφύλακα Κιοσσέ, τσίμπησε τη μπάλα, αλλά την έστειλε μόλις άουτ. Στο 39′ ο Τίκου για τους γηπεδούχους με ένα μακρινό φάουλ στέλνει τη μπάλα μέσα στην περιοχή των φιλοξενουμένων, όπου ο Ανδρεάκος και σε προσπάθεια να βρεθεί στην πορεία της, ανατρέπεται από το Λυμπερόπουλο με το διαιτητή να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τσοτσάι για τον Πανγυθεατικό για να ισοφαρίσει σε 1-1. Πριν φτάσουμε στην ανάπαυλα ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι όταν ο Λάζαρος Μπουρελάκος ελήχθηκε προς τη μεγάλη περιοχή του Πανγυθεατικού και προσπαθώντας να ντριπλάρει τον Νίκο Κουβαράκη βρέθηκε στο έδαφος με τον διαιτητή να συνεχίζει τον αγώνα κανονικά.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός πίεσε και έχασε αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρει. Στο 49′ σέντρα του Τζανετάκου από αριστερά, κεφαλιά Φωτόπουλου και με καταπληκτική προσπάθεια ο Κιοσσέ για τους γηπεδούχους, διώχνει με γροθιές. Σουτ έξω από την περιοχή του Πανγυθεατικού από το Βασίλη Τζανετάκο στο 57′ πηγαίνει στην πλάτη του Γιάννη Μπουρελάκου, αλλάζει επικίνδυνα πορεία, αλλά ο Κιοσσέ είναι και πάλι εκεί και με τρομερή απόκρουση διώχνει τη μπάλα κόρνερ. Στο 61′ σειρά του Danso να στείλει τη μπάλα λίγο άουτ με κεφαλιά από σέντρα του Φωτόπουλου. Λίγο αργότερα και δεύτερη ανατροπή μέσα στην περιοχή του Πανγυθεατικού, αυτή τη φορά από τον Δημήτρη Κουβαράκη προς τον Γιάννη Μπουρελάκο, με το διαιτητή να συνεχίζει το παιχνίδι και τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται έντονα προς αυτόν. Στο 67′ κόρνερ Τζανετάκου, κεφαλιά Λάζαρου Μπουρελάκου στο πρώτο δοκάρι και η μπάλα βγαίνει άουτ. Στο 72′ ο Πανγυθεατικός σε μια κόντρα αντεπίθεση του Λιγνού από αριστερά χάνει μεγάλη ευκαιρία για να κάνει την έκπληξη, όταν ο Σταυρόπουλος που μόλις είχε μπει στον αγώνα, δέχτηκε τη σέντρα και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα να περάσει ξυστά από το δεξί κάθετο δοκάρι του Τρακάκη. Στο 81′ σουτ του Σουκούλι έξω από την περιοχή για τον Ολυμπιακό πηγαίνει λίγο πιο ψηλά από το οριζόντιο δοκάρι του Κιοσσέ. Για να φτάσουμε στο 85′ της συνάντησης που έμελλε να είναι το καθοριστικότερο όλων. Ο Σουκούλι μπαίνει στην περιοχή του Πανγυθεατικού από αριστερά όπως επιτιίθεται η ομάδα του Ολυμπιακού και αφου σεντράρει, στέλνει τη μπάλα στο χέρι του Δημήτρη Κουβαράκη. Αμέσως ο Χανδόλιας δείχνει το σημείο του πέναλτι, μέσα σε διαμαρτυρίες των γηπεδούχων. Το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο έμπειρος Βασίλης Τζανετάκος για να γράψει το τελικό ΠΑΝΓΥΘΕΑΤΙΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΥΘΕΙΟΥ 1-2.

Η ατμόσφαιρα στο Δημοτικό στάδιο Γυθείου ήταν όμορφη, αν και πήγε να χαλάσει στη ροή του παιχνιδιού. Το πάθος των παιχτών, αλλά και οι όμορφες στιγμές μεταξύ των αντιπάλων άφησε ωραίες εντυπώσεις και η νίκη ήταν δίκαιη για τον Ολυμπιακό Γυθείου. Προσωπικά, χαρακτηριστική εικόνα της ομορφιάς του ποδοσφαίρου, ήταν η κίνηση του ΒΑΣΙΛΗ ΤΖΑΝΕΤΑΚΟΥ να συγχαρεί τον αντίπαλο τερματοφύλακα για την προσπάθειά του, αντί να πανηγυρίσει το νικητήριο γκολ της ομάδας του.

{youtube}yRGzVgxSOWc{/youtube}