Υλικά
Για τη βάση:
250 γρ πτι μπερ ή κουλουράκια πασχαλινά
100 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη σκληρή, λιωμένη
2 κ σ κακάο κοσκινισμένο
Για τη σοκολατένια κρέμα τυριού:
800 γρ τυρί κρέμα ή ανθότυρο
250 ml κρέμα γάλακτος
1/3 φλ τσ ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
250 γρ κουβερτούρα σε κομμάτια
1 σφηνάκι λικέρ καφέ ή φράουλα ή της αρεσκείας σας
1 φλ τσ αμύγδαλα ασπρισμένα , καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
Για το σερβίρισμα
400 γρ φράουλες καθαρισμένες
σιρόπι σοκολάτας
λίγα φιλέ αμυγδάλου ελαφρά καβουρδισμένα
Τρόπος παρασκευής
1. Χτυπάτε στο μούλτι τα μπισκότα να γίνουν σκόνη και ύστερα τα ανακατεύετε με το κακάο και τη λιωμένη μαργαρίνη να γίνουν ομοιόμορφη πάστα.
2. Στρώνετε με αυτήν τον πάτο ενός ταψιού με σούστα 23-24 εκ πιέζοντας με το κουτάλι ώστε να καλυφθεί ομοιόμορφα και το ψήνετε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο στους
160ο για 15′. Αφήνετε να κρυώσει εντελώς και ετοιμάζετε την κρέμα τυριού.
3. Λιώνετε τα κομμάτια της κουβερτούρας σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με σπάτουλα. Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη
και το τυρί κρέμα μέχρι να αφρατέψει και να φουσκώσει το μείγμα.
4. Προσθέτετε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά σας. Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτετε στο μείγμα τα τριμμένα
αμύγδαλα και το λικέρ (της αρεσκείας σας), ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν.
5. Ρίχνετε αυτό το νέο μείγμα πάνω από τη βάση των μπισκότων και βάζετε το cheesecake στο ψυγείο για 3-4 ώρες τουλάχιστον να στερεοποιηθεί καλά. Όταν είναι να σερβίρετε το
γλυκό διακοσμείτε την επιφάνεια του με κομμένες φράουλες, σιρόπι σοκολάτας και φιλέ αμυγδάλου.