Cheesecake με μαλακά τυριά και βανίλια

Υλικά για ταψί με σούστα 20 εκ
Για την βάση:
200 γρ μπισκότα τύπου digestive
100 γρ λιωμένο βούτυρο

Για την κρέμα:
600 γρ ανθότυρο
600 γρ κατίκι
4 φύλλα ζελατίνας
300 γρ ζάχαρη
500 ml κρέμα γάλακτος
1 “φασολάκι” φυσικής βανίλιας
μαρμελάδα της αρεσκείας σας

Τρόπος παρασκευής
1.    Ετοιμάζετε την βάση: τρίβετε στο πολυμιξεράκι τα μπισκότα, μέχρι να γίνουν ψίχουλα. Ανακατεύετε τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο ή την μαργαρίνη, μέχρι να βραχούν καλά.

2.    Απλώστε το μείγμα σε στρογγυλό ταψί ή σε φόρμα με σούστα και βάλτε στο ψυγείο για 1/2 ώρα.

3.    Για την κρέμα: Μουσκέψτε τα φύλλα της ζελατίνας σε 2 φλ τσ κρύο νερό. Κόψτε στην μέση, κατά μήκος την φυσική βανίλια και με την επάνω πλευρά της λάμας του μαχαιριού,αφαιρέστε τα σποράκια της.

4.    Βάλτε 125 γρ από την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι μαζί με τα σποράκια τη βανίλιας και το “φασολάκι” της και βάλτε στην φωτιά να ζεσταθεί, χωρίς να πάρει βράση. Όταν μαλακώσει
η ζελατίνα,  την ρίχνετε στην ζεστή κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί.

5.    Χτυπήστε τα 2 τυριά με την ζάχαρη στο μίξερ, στην μεσαία ταχύτητα και προσθέστε σιγα σιγά, πρώτα την ζεστή κρέμα γάλακτος με την ζελατίνα και μετά την υπόλοιπη κρύα κρέμα
γάλακτος.

6.    Αδειάστε την επάνω από το τριμμένο μπισκότο και τοποθετείστε το στο ψυγείο για 5-6 ώρες πριν το σερβίρετε. Γαρνίρετε με μαρμελάδα συνήθως από φράουλες ή βατόμουρα.

Μαίρη Παναγάκου