Cake με μους σοκολάτας

Δια χειρός Μαίρης Παναγάκου

Υλικά
7 αυγά
2 φλ τσ αλεύρι γοχ
1 φλ τσ ζάχαρη
250 γρ βούτυρο
2 σοκολάτες κουβερτούρα (250 γρ) κομμένες σε κομματάκια
2 κ γλ μπέκιν πάουντερ

Τρόπος παρασκευής
1. Βάζετε το βούτυρο σε βαθύ τηγάνι μαζί με τη ζάχαρη, τη σοκολάτα και ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν τα υλικά και να ομογενοποιηθούν. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει λίγο.
2. Χτυπάτε τους κρόκους και ρίχνετε επάνω τους το μείγμα σοκολάτας ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ενσωματωθούν. Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα με λίγες σταγόνες ξύδι.
3. Προσθέτετε στο μείγμα σοκολάτας το αλεύρι σε μικρές ποσότητες, εναλλάξ με την μαρέγκα. Ανακατεύετε απαλά με σπάτουλα, από κάτω προς τα πάνω, κυκλικά.
4. Αδειάζετε το μείγμα σε μια στρογγυλή βουτυρωμένη φόρμα διαμέτρου 29 εκ και ψήνετε στους 200ο προθερμασμένου φούρνου με αντιστάσεις, για 12′ μόνο, όχι παραπάνω. Βγάζετε αμέσως από τον φούρνο και αφήνετε να γίνει χλιαρό. Το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα. Όταν το κόψετε εξωτερικά θα έχει την υφή του κέϊκ και εσωτερικά θα είναι μαλακό σαν μους σοκολάτας.