Cake με μανταρίνι από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά
225 γρ βούτυρο
1 1/2 φλ τσ ζάχαρη
4 αυγά
ξύσμα από 3 μανταρίνια
το εσωτερικό από τα μανταρίνια κομμένο σε ροδέλες
χυμό από 2 μανταρίνια
2 1/2 φλ τσ αλεύρι γοχ
1 κ σ μπέκιν πάουντερ

Για το γαρνίρισμα
2 μανταρίνια κομμένα σε ροδέλες
1 φλ τσ ζάχαρη
1 1/2 φλ τσ νερό

Τρόπος παρασκευής
1. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη και προσθέτετε ένα ένα τα αυγά. Συνεχίζετε το χτύπημα και προσθέτετε το ξύσμα αραιωμένο στον χυμό.

2. Κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι με το μπέκιν και τα ρίχνετε αργά αργά στο μείγμα με τα αυγά. Μεταφέρετε το μείγμα σε βουτυρωμένα φορμάκια ή σε βουτυρωμένο ταψί.

3. Προθερμαίνετε τον αερόθερμο φούρνο στους 160ο και ψήνετε για περίπου 60′, δοκιμάζοντας με την λάμα ενός μαχαιριού.

4. Σε μικρή κατσαρόλα βάζετε τα υλικά για το γαρνίρισμα και βράζετε για 5′-6′ από την στιγμή που θα πάρουν βράση. Αφαιρείτε τις ροδέλες μανταρινιού και τις στολίζετε επάνω από τα κεκάκια ή τα κομμάτια του κέϊκ.

Περιμένετε να κρυώσουν και τα σερβίρετε με το τσάι σας.