Υλικά
200 γρ μαργαρίνη ή 2/3 φλ τσ ηλιέλαιο 1 1/3 φλ τσ ζάχαρη ή 1 φλ τσ μέλι 3 αυγά 1/3 φλ τσ κονιάκ χυμό και ξύσμα από 2 μανταρίνια 2 1/2 φλ τσ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1/2 φλ τσ ψιλοκομμένα καρύδια ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα Τρόπος παρασκευής 1. Χτυπάτε τη ζάχαρη με το ηλιέλαιο ή τη μαργαρίνη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει και ρίχνετε ένα ένα τα αυγά. Προσθέτετε το κονιάκ, το χυμό μανταρινιών, το ξύσμα και ανακατεύετε. 2. Αναμειγνύετε τα καρύδια με το αλεύρι και το ρίχνετε στο μείγμα αυγών. 3. Βουτυρώνετε καλά και αλευρώνετε μια φόρμα του κέικ. Προθερμαίνετε τον αερόθερμο φούρνο στους 160ο. Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα και ανακινείτε για να ισιώσει η επιφάνεια. 4. Ψήνετε 60′ περίπου και βγάζετε από το φούρνο. Μόλις κρυώσει το ξεφορμάρετε και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.