Υλικά για 8-10 μερίδες
3/4 φλ τσ μαργαρίνη
1 1/2 φλ τσ ζάχαρη
1 1/2 φλ τσ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλ τσ κακάο
1/4 κ γλ μαγειρική σόδα
6 αυγά
1/4 φλ τσ γάλα
2 καψουλάκια βανίλια
βούτυρο και αλεύρι για το ταψί
Για την γέμιση και το γαρνίρισμα
300 ml κρέμα γάλακτος
400 γρ φράουλες
ζάχαρη άχνη
Τρόπος παρασκευής
1. Κοσκινίζετε το αλεύρι με το κακάο και την σόδα. Ρίχνετε στο μπολ του μίξερ το μείγμα με το αλεύρι και όλα τα υπόλοιπα υλικά για το κέϊκ. Τα χτυπάτε πρώτα σε πολύ χαμηλή ταχύτητα και έπειτα σε μέτρια ταχύτητα για 6′-7′.
2. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι διαμ. 30 εκ. και ψήνετε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο στους 160ο για 50′.
3. Βγάζετε το κέϊκ από τον φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει επάνω σε σχάρα. Το κόβετε οριζόντια, στην μέση, με ένα καλό μαχαίρι.
4. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγί. Βάζετε σε πιατέλα τον ένα δίσκο κέϊκ και απλώνετε την σαντιγί. Σκορπίζετε λίγες φράουλες κομμένες σε φετούλες και καλύπτετε με τον δεύτερο δίσκο του κέϊκ.
5. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και γαρνίρετε με τις υπόλοιπες φράουλες.