7 αυγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
1 φλ τσ ζάχαρη 1 κ σ καυτό νερό 1 κ τσ βανίλια σε σκόνη 1/2 φλ τσ αλεύρι γ.ο.χ. 1/2 φλ τσ κορν φλάουρ Για τη γέμιση 3 φλ τσ κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί 1/4 φλ τσ ζάχαρη άχνη 200 γρ φράουλες, πλυμένες και κομμένες σε φετούλεςΤρόπος παρασκευής
1. Στρώνετε με λαδόκολλα τον πάτο και τα τοιχώματα ενός σκεύους για σουφλέ χωρητικότητας 2 λτ. Χτυπάτε τους κρόκους των αυγών, προσθέτετε 1 φλ τσ ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα για 2′ ακόμα. Ρίχνετε το νερό, τη βανίλια και το αλεύρι με το κορν φλάουρ, εναλλάξ. 2. Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα, προσθέτετε την υπόλοιπη ζάχαρη και χτυπάτε για 30” ακόμα. Αναμειγνύετε τη μαρέγκα με το μείγμα, προσθέτοντας τη λίγη λίγη. 3. Αδειάζετε το μείγμα στο σκεύος του σουφλέ, σχηματίζετε ένα στεφάνι ύψους 8 εκ με λαδόκολλα και το τοποθετείτε στην περίμετρο του σκεύους, για να του δώσετε περισσότερο ύψος. Ψήνετε το κέϊκ σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο για 1 ώρα, μέχρι το κέϊκ να στεγνώσει τελείως. 4. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε στο σκεύος για 10′ να κρυώσει. Το ξεφορμάρετε, το αφήνετε να κρυώσει τελείως και το κόβετε οριζόντια στα δύο. Απλώνετε το 1/3 της κρέμας σαντιγί πάνω στο ένα κομμάτι του κέϊκ και από πάνω βάζετε μια στρώση φράουλες. 5. Τις καλύπτετε με το άλλο 1/3 σαντιγί και από πάνω τοποθετείτε το άλλο κομμάτι του κέϊκ. Απλώνετε την υπόλοιπη σαντιγί και γαρνίρετε το κέϊκ με φράουλες.