Cake με φιστίκια Αιγίνης και λεμόνι

Μία γευστική συνταγή από την Μαίρη Παναγάκου

Υλικά
150 γρ αλεύρι γοχ
1 κ σ μπέκιν πάουντερ
75 γρ ζάχαρη
μια τσιμπιά αλάτι
50 γρ φιστίκια Αιγίνης, ανάλατα, χοντροκομμένα
1 αυγό καλά χτυπημένο
125 γρ λιωμένο βούτυρο
75 γρ γάλα
3 κ σ χυμό φρ λεμονιού
1 λεμόνι, το ξύσμα

Τρόπος παρασκευής
1. Κοσκινίζετε το αλεύρι μέσα σε μπολ μαζί με το μπέκιν, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτετε τα φιστίκια Αιγίνης και ανακατεύετε. Κάνετε μια λακουβίτσα στο κέντρο και ρίχνετε το αυγό, το λιωμένο βούτυρο, το χυμό, το ξύσμα λεμονιού και το γάλα. Ανακατεύετε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
2. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε καλά μια φόρμα του κέϊκ και αδειάζετε το μείγμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο, για 45′.
3. Βγάζετε από τον φούρνο και αφήνετε να κρυώσει επάνω σε σχάρα. Αν θέλετε το κόβετε στα δύο οριζόντια και απλώνετε μαρμελάδα λεμονιού. Το σκεπάζετε με το μισό κομμάτι και απολαμβάνετε κέϊκ φιστικιού, γεμιστό με μαρμελάδα λεμόνι.