Υλικά
200 γρ βούτυρο
1 1/3 φλ τσ ζάχαρη
4 αυγά
1 σφηνάκι μπράντυ
2/3 φλ τσ καρυδόψιχα
1/2 κ τσ κανέλα
1/2 κ τσ γαρύφαλο
1 βανίλια
2 φλ τσ αλεύρι
1 κ τσ μπέκιν πάουντερ
Για το γλάσο
1 1/2 φλ τσ ζάχαρη άχνη
2-3 κ σ κρέμα γάλακτος
μερικά καρύδια για το γαρνίρισμα
Τρόπος παρασκευής
1. Χτυπάτε το βούτυρο με την ζάχαρη. Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά, ενώ συνεχίζετε το χτύπημα και προσθέτετε το μπράντυ.
2. Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέκιν, την βανίλια, την κανέλα, το γαρύφαλο και τα προσθέτετε στο μείγμα με τα αυγά. Ρίχνετε και τα καρύδια. Ανακατεύετε. Μεταφέρετε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα ή σε βουτυρωμένο ταψί.
3. Προθερμαίνετε τον αερόθερμο φούρνο στους 160ο και ψήνετε για 60′ περίπου, δοκιμάζοντας με την λάμα ενός μαχαιριού.
4. Αναμειγνύετε την ζάχαρη άχνη με την κρέμα γάλακτος. Απλώνετε το μείγμα επάνω στο κέϊκ κι γαρνίρετε με τα καρύδια. Κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
5. Αντί για λευκό γλάσο, μπορείτε να καλύψετε το γλυκό με 100 γρ λιωμένη κουβερτούρα, αναμειγμένη με 1 κ σ κονιάκ και 3 κ σ κρέμα γάλακτος.