Υλικά
400 γρ ζαχαρούχο γάλα 100 γρ βούτυρο λιωμένο 250 γρ μπισκότο 300 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά 3 ώριμες μπανάνες Τρόπος παρασκευής 1/ Βράζετε την κονσέρβα με το ζαχαρούχο γάλα για 3 ώρες, φροντίζοντας πάντοτε να είναι καλυμμένη με νερό. Έτσι θα γίνει πηχτή και θα καραμελώσει περισσότερο. Αφήνετε να κρυώσει καλά.2/ Τρίβετε τα μπισκότα στο μιξεράκι και προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο. Τοποθετείτε σαν βάση το μείγμα μπισκότου βουτύρου στη βάση ενός στρογγυλού ταψιού διαμέτρου 20-22 εκ. Αφήνετε να κρυώσει. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη σαντιγί.
3/ Στρώνετε την καραμέλα επάνω στη βάση με το μείγμα μπισκότου. Κατόπιν τοποθετείτε σε σειρά τις μπανάνες κομμένες σε ροδέλες και τέλος γαρνίρετε με την σαντιγί. Αν σας αρέσει πασπαλίζετε με καβουρντισμένο και χοντροκομμένο αμύγδαλο ή τριμμένη σοκολάτα.
Μαίρη Παναγάκου