Στο υπουργείο Παιδείας βρέθηκε η αντιπροσωπεία των αιρετών, φορέων και εκπρόσωπων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου την Δευτέρα 15 Απριλίου. Η επιτροπή από την Τρίπολη, αποτελούμενη από τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα, τον δήμαρχο Δημήτρη Παυλή, τον επικεφαλής της παράταξης «Νέα Τρίπολη» Γιάννη Σμυρνιώτη, τον επικεφαλής της παράταξης «Τρίπολη Αύριο» Κώστα Τζιούμη, τον κ. Θεοδωρόπουλο από την ΟΕΒΒΕΑ, έναν εκπρόσωπο των καθηγητών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και έναν φοιτητή. Η επιτροπή συνάντησε τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, για το θέμα του Πανεπιστημίου και του νομοσχεδίου που έχει κατατεθεί.
Όπως σημείωσαν και οι εκπρόσωποι που βρέθηκαν στο υπουργείο τα μέτρα προστασίας ήταν δρακόντεια και οι εκπρόσωποι έφτασαν στο γραφείο του υπουργείου με την συνοδεία της αστυνομίας.
Όπως δήλωσαν τα μέλη της αντιπροσωπίας κατά την έξοδό τους από την συνάντηση, η συζήτηση ξεκίνησε με όχι τους καλύτερους οιωνούς με τον κ. Γαβρόγλου να ρωτά τον λόγο που ζήτησαν να τον συναντήσουν, δείχνοντας την αρνητική του διάθεση. Έπειτα από διαλογική συζήτηση και αφού οι εκπρόσωποι έθεσαν στον υπουργό την γνώμη της τοπικής κοινωνίας για την πιθανή υποβάθμιση του Τμήματος Πληροφορικής, καθώς και την απομάκρυνση της έδρας από την Τρίπολη, ο υπουργός τους επεσήμανε ότι ίδιος μιλά με την Σύγκλητο, καθώς αυτή θα αποφασίσει μιας και το θέμα είναι καθαρά ακαδημαϊκό.
Ο υπουργός τόνισε ότι υπάρχουν δύο επιλογές. Η μία είναι να δεχτούν το νομοσχέδιο ως έχει και η άλλη να το απορρίψουν και να παραμείνει το Πα.Πελ ως έχει.
Ένα θετικό νέο που μπορούμε να πούμε βγήκε από αυτή την πρώτη συνάντηση είναι ότι θα εξεταστεί το αίτημα να γίνει η Σχολή Υπολογιστών και Τηλεπικοινωνιών πενταετούς φοίτησης σε πρώτο στάδιο, καθώς επίσης και ότι το ερευνητικό κέντρο θα παραμείνει στην Τρίπολη και θα διατηρήσει την έδρα του, ενώ για την Κτηνιατρική σχολή, ο υπουργός ζήτησε να γίνει μία πρόταση στην οποία θα αναφέρονται οι λόγοι που θέλει η Τρίπολη της ίδρυσης της σχολής, καθώς θα δηλωθούν και οι υποδομές που μπορεί αυτή να στεγαστεί.
Έφη Καστραντά