Αποζημιώνονται οι πυρόπληκτοι έως το τέλος Ιουλίου

Ολοκληρώνεται μετά από 3 χρόνια, η διαδικασία χορήγησης των αποζημιώσεων των πυροπλήκτων της Αν. Μάνης.

Συναντήθηκα χθες με τον Υφ. Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιο για την Κρατική Αρωγή, Χρήστο Τριαντόπουλο. Όπως με ενημέρωσε, είναι υπό επεξεργασία η ΚΥΑ που θα ρυθμίζει την καταβολή της υπολειπόμενης αποζημίωσης. Κατόπιν θα υπογραφεί από τους συναρμόδιους Υπουργούς και η έκδοσή της αναμένεται την αμέσως επόμενη χρονικό περίοδο. Ακολούθως βάσει των πορισμάτων του ΕΛ.Γ.Α., θα προσδιορισθούν αναλόγως και τα καταβαλλόμενα ποσά.
Διευκρινίζεται πως 1 χρόνο μετά την έκδοση της ΚΥΑ, θ’ ακολουθήσει ο έλεγχος αποκατάστασης από κλιμάκια του ΕΛ.Γ.Α., υπόχρεοι διενέργειας της οποίας είναι όλοι οι αποζημιωθέντες.
Πριν λίγες μέρες, από το βήμα της Βουλής -παρόντος και του κ. Υφυπουργού- είχα ζητήσει να κλείσουν επιτέλους όλες οι εκκρεμότητες, οι οποίες αφορούσαν και στους πληγέντες του Δ. Ανατολικής Μάνης.
Ευχαριστώ θερμά τον κ. Τριαντόπουλο για τη συνεργασία. Βρίσκεται σ’ ένα κρίσιμο πόστο, όπου καλείται να διαχειρισθεί το μεγάλο εύρος της κρατικής αρωγής, η ανάγκη για την οποία προκύπτει όλο και συχνότερα, την εποχή της οξείας κλιματικής κρίσης.
Νεοκλής Κρητικός