Απάντηση διοικήτριας Νοσοκομείου Σπάρτης σε αναφορά ιατρού της Ν.Μ Μολάων

Η εφημερία στη Ν.Μ Μολάων καλύπτεται με ασφάλεια

Όσα αναφέρει η 6η Υ.Π.Ε. για το εν λόγω ζήτημα:

Σε απάντηση αναφοράς ιατρού της Ν.Μ Μολάων, οφείλουμε να καταστήσουμε σαφές τα ακόλουθα:

–  Η εφημερία στη Ν.Μ Μολάων καλύπτεται με ασφάλεια.

– Τον Χειρουργικό Τομέα καλύπτει ιατρός ειδικότητας Ορθοπεδικής και τον Παθολογικό Τομέα καλύπτει ιατρός ειδικότητας Καρδιολογίας. Στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών εφημερεύουν τρεις ιατροί υπαίθρου και μία ειδικευόμενη ιατρός Παθολογίας.

– Για ακτινοδιαγνωστικές εξετάσεις υπάρχει σύμβαση με ιδιωτική εταιρία για αξονικές ακτινογραφίες, επιπλέον της ιατρού με ειδικότητα Ακτινοδιαγνωστικής που απουσίασε για προσωπικούς λόγους.

– Στο πρωινό ωράριο χειρουργικά περιστατικά θα διακομίζονταν στη Ν.Μ Σπάρτης όπως και οποιοδήποτε άλλο περιστατικό κρινόταν ότι δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί στους Μολάους.

Επιπρόσθετα, έχει δοθεί αναλυτική απάντηση από την Διοικήτρια του Γ.Ν. Λακωνίας – Ν.Μ Σπάρτης κα Ε. Παπαγεωργίου, η οποία ακολουθεί:

Η απάντηση σε αναφορά ιατρού της ΝΜ Μολάων από την κ.Εύη Παπαγεωργίου:

Σε απάντηση των αναφορών σας, λαμβάνοντας υπόψη τα εγκεκριμένα προγράμματα της μονάδας και τις εγκεκριμένες άδειες που έχουν χορηγηθεί, από τη ΝΜ Μολάων επισημαίνονται τα εξής:
Στο Χειρουργικό Τμήμα της ΝΜ Μολάων σήμερα 20/08/2024 δεν εμφανίζονται νοσηλείες.
Κατά το πρωινό ωράριο στο ΤΕΠ της μονάδας προσφέρουν τις υπηρεσίες τους τέσσερις ιατροί υπηρεσίας υπαίθρου και ο κ. Δαβανέλος Χριστόφορος ειδικευμένος ιατρός ΩΡΛ.
Τον Παθολογικό Τομέα, στον οποίον νοσηλεύονται ασθενείς, κατά το πρωινό ωράριο καλύπτετε εσείς ως ειδικευμένη ιατρός Καρδιολογίας, ενώ συνεπικουρεί το έργο σας και η ειδικευόμενη Παθολογίας.

Κατά την έναρξη της εφημερίας:
Στο ΤΕΠ της μονάδας εφημερεύουν τρεις ιατροί υπηρεσίας υπαίθρου και μια ειδικευόμενη Παθολογίας καλυπτόμενοι από τους ειδικευμένους ιατρούς των Τομέων.
Τον Χειρουργικό Τομέα καλύπτει εφημερεύοντας ο κ. Παπαπαύλου Ευάγγελος ενώ τον Παθολογικό Τομέα καλύπτετε εφημερεύοντας εσείς.
Διευκρινίζεται ότι ο κ. Παπαπαύλου δεν έχει εξαιρεθεί από την υπηρεσία του, όπως πιθανώς να μη γνωρίζετε, αλλά πραγματοποιεί το πρωινό του ωράριο στη ΝΜ Σπάρτης, λόγω της έκτακτης νοσηλείας του Διευθυντή της Κλινικής (με 10 νοσηλευόμενους ασθενείς, πλέον των 40 προγραμματισμένων τακτικών εξωτερικών ιατρείων για σήμερα και 2 νοσηλευόμενων περιστατικών που βρίσκονται σε αναμονή για χειρουργείο).
Στο ακτινολογικό τμήμα διενεργούνται εξ αποστάσεως γνωματεύσεις από την εταιρεία με την οποία έχει σύμβαση η μονάδα, επομένως καλύπτεται το Νοσοκομείο.

Επισημαίνεται ότι η ΝΜ Σπάρτης, ως η κεντρική νοσηλευτική μονάδα του Νομού Λακωνίας οφείλει και καλύπτει υγειονομικά όλο το Νομό Λακωνίας, άρα περιστατικά τα οποία δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν στη ΝΜ Μολάων τα διακομίζετε στη ΝΜ Σπάρτης, το οποίο βέβαια γνωρίζετε ήδη.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω ευελπιστούμε να καλύψαμε τις όποιες εύλογες ανησυχίες σας.
Είμαστε σίγουροι ότι απευθυνόμενη στην Ιατρική Υπηρεσία της ΝΜ Μολάων θα επιλύσετε απορίες ή διαφωνίες που έχετε για την κάλυψη του ΓΝ Λακωνίας.

Τέλος να είστε βέβαιη ότι τόσο η Διοίκηση του ΓΝ Λακωνίας όσο και το Διοικητικό Συμβούλιο γνωρίζουν πολύ καλά τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι υγειονομικοί σχηματισμοί του Νομού μας και καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυσή τους, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις αξιέπαινες προσπάθειες του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, τους οποίους και ευχαριστούμε.