Υλικά (για 6 άτομα)
200 γρ κουβερτούρα σε κομμάτια
2 αυγά
60 γρ βούτυρο
50 γρ ζάχαρη
ελάχιστο αλάτι
Τρόπος παρασκευής
1. Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, σε πολύ χαμηλή φωτιά. Ανακατεύετε με το σύρμα την σοκολάτα και την ζάχαρη, ώσπου να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Κατεβάζετε από την φωτιά, αλλά δεν βγάζετε το μείγμα από την μπεν μαρί. Ενώ συνεχίζετε να χτυπάτε, προσθέτετε το βούτυρο σε κομματάκια.
2. Ανακατεύετε το μείγμα για 2′-3′. Όταν γίνει χλιαρό, προσθέτετε έναν έναν τους κρόκους, χτυπώντας πάντα με το σύρμα.
3. Χτυπάτε τα ασπράδια με λίγο αλάτι μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Ανακατεύετε προσεκτικά με μια ξύλινη κουτάλα από πάνω προς τα κάτω και προσθέτετε αργά αργά την μαρέγκα,
στο μείγμα της σοκολάτας.
4. Βάζετε την μους σε μπολ και την αφήνετε σκεπασμένη με μεμβράνη, για μερικές ώρες στο ψυγείο. Πριν να την σερβίρετε, την διακοσμείτε με λεπτές φέτες από γλυκό πορτοκαλιού.