Αντίστροφη μέτρηση για το «42ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ by Altion Tonovit»

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου η Τελετή Λήξης στην κεντρική πλατεία Σπάρτης - Μεγάλη συναυλία με τον Γιώργο Θεοφάνους και τους συνεργάτες του

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης θα διεξαχθεί η Τελετή Απονομής των μεταλλίων στους νικητές και τις νικήτριες του «42ου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ by AltionTonovit».

Ο ιστορικός υπερμαραθώνιος εκκινεί το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου στις 07:00 κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης Αθηνών, παρουσία του Δημάρχου Σπάρτης, κ. Μιχάλη Βακαλόπουλου. Με περίπου 400 υπεραθλητές/τριες από συνολικά 55 χώρες, να διανύουν την απαιτητική απόσταση των 246 χιλιομέτρων, τερματίζοντας το απόγευμα της Κυριακής στον ανδριάντα του βασιλιά Λεωνίδα στη Σπάρτη.

Στους Σπαρταθλητές δρομείς συγκαταλέγονται κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα στον κόσμο των υπεραποστάσεων, όπως ο Έλληνας πρωταθλητής και περυσινός νικητής του αγώνα, Φώτης Ζησιμόπουλος και η Αμερικανίδα Παγκόσμια Πρωταθλήτρια και κάτοχος του Παγκόσμιου Ρεκόρ, Camille Heron.

Στον τερματισμό του αγώνα, στον ανδριάντα του βασιλιά Λεωνίδα, οι Σπαρταθλητές θα λαμβάνουν το παραδοσιακό στεφάνι ελαίας, αλλά και κάθε φροντίδα και αρωγή από φορείς και πρόσωπα που έχουν προσφέρει τα μέγιστα στη διεξαγωγή του αγώνα : το Λύκειο Ελληνίδων Σπάρτης, ο ορειβατικός σύλλογος Σπάρτης, ο Ερυθρός Σταυρός Σπάρτης, η Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης, ο Ιατρικός Σύλλογος Λακωνίας, οι εργαζόμενοι εθελοντές του νοσοκομείου Σπάρτης, καθώς και εθελοντές φοιτητές του Τμήματος Φυσιοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Τελετή Απονομής Μεταλλίων

Η επίσημη Τελετή απονομής των μεταλλίων στους νικητές και τις νικήτριες του «42ουΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ by Altion Tonovit» θα γίνει στις 21:00, στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης, παρουσία των Αρχών της πόλεως, της Περιφερειακής Ενότητας και της Περιφέρειας.

Με την ολοκλήρωση της τελετής, θα ακολουθήσει η απονομή βραβείων στην αποστολή του Δήμου Σπάρτης που συμμετείχε στους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες στο Μεξικό, ενώ αμέσως μετά ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Γιώργος Θεοφάνους, πλαισιωμένος από μια ομάδα 14 καλλιτεχνών θα μας ψυχαγωγήσουν με γνωστές επιτυχίες!

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της διεξαγωγής του «42ου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ by Altion Tonovit», τίθενται σε εφαρμογή κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη της Σπάρτης.

Συγκεκριμένα, θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας, στάσης και στάθμευσης οχημάτων από τις 06:00 έως και τις 19:00 την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου:

α) Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, στο ρεύμα κυκλοφορίας από νότο προς βορρά και στο τμήμα αυτής μεταξύ των καθέτων: Λυκούργου και Θερμοπυλών.

β) Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στο τμήμα αυτής μεταξύ των καθέτων: Θερμοπυλών και Τριακοσίων,

γ) Τριακοσίων και ειδικότερα στο τμήμα αυτής μεταξύ των καθέτων: Αγίου Νίκωνος και Γκορτσολόγου.

Με μέριμνα της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Σπάρτης, θα ληφθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα προστασίας για την ασφαλή διέλευση των αθλητών και την προστασία του κοινού στο τμήμα της οδού Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στο οποίο εκτελούνται έργα ανάπλασης. Η κυκλοφορία των οχημάτων κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα θα γίνεται από τις παράπλευρες οδούς.

Παρακολουθήστε σε ζωντανή μετάδοση

Το «42ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ by Altion Tonovit» θα μεταδίδεται ζωντανά με live streaming μέσω του επίσημου καναλιού του Δήμου Σπάρτης στο Youtube:

Τερματισμός https://www.youtube.com/live/jsRONzkdJW8?si=XBJGyj_JTTOfNuiq

Τελετή λήξης

https://www.youtube.com/live/p4K4DjUoEB8?si=rFszIuKHRNvB_tQ6

Χρυσός Χορηγός : ALTION TONOVIT

Χορηγός: Περιφέρεια Πελοποννήσου

Χορηγός Επικοινωνίας: ΕΡΤ