Αναφορά Γρηγοράκου για τη διακοπή σχολικών τμημάτων στο Ξηροκάμπι

Η Βουλευτής Λακωνίας αναφερόμενη στο Ψήφισμα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου με Λυκειακές τάξεις Ξηροκαμπίου Φαρίδος Λακωνίας επισημαίνει την άμεση ανάγκη για αναστολή της εν λόγω απόφασης.

Αναφορά προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Κ. Πιερρακάκη κατέθεσε στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου η Βουλευτής Λακωνίας με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, κα Νάγια Γρηγοράκου σχετικά με την απόφαση διακοπής των τμημάτων κατευθύνσεων Ανθρωπιστικών Σπουδών στο Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις Ξηροκαμπίου.

Η Βουλευτής Λακωνίας αναφερόμενη στο Ψήφισμα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου με Λυκειακές τάξεις Ξηροκαμπίου Φαρίδος Λακωνίας επισημαίνει την άμεση ανάγκη για αναστολή της εν λόγω απόφασης, καθώς όχι μόνο θα υποβάλει τους μαθητές σε μια καθημερινή ταλαιπωρία με μετακινήσεις στη Σπάρτη, αλλά θα οδηγήσει και στο οριστικό κλείσιμο όλων των τάξεων του Λυκείου στο συγκεκριμένο σχολείο.

Η Νάγια Γρηγοράκου σημειώνει επίσης ότι η ανακοίνωση της μη λειτουργίας των τμημάτων κατευθύνσεων Ανθρωπιστικών Σπουδών της Β’ και της Γ’ Λυκείου του Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Ξηροκαμπίου, κατά το φετινό σχολικό έτος 2024 -2025, που έγινε μόλις 48 ώρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι ανεξήγητη, αφού όλα τα τμήματα κατευθύνσεων με τον ίδιο ή ανάλογο αριθμό παιδιών λειτουργούν σε όλα τα Λύκεια της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας.