Αμυγδαλωτά με μαστίχα από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά
300 γρ αμύγδαλα καθαρισμένα
2/3 φλ τσ ζάχαρη
3 ασπράδια αυγών
2-3 δάκρυα μαστίχας κοπανισμένα με ζάχαρη άχνη

Τρόπος παρασκευής
1. Βουτάτε τα αμύγδαλα σε νερό που βράζει και τα αφήνετε για 3′-4′. Τα σουρώνετε και τα ξεφλουδίζετε. Τα δουλεύετε στο μπλεντεράκι μέχρι να γίνουν πολύ ψιλά τρίμματα και τα αναμειγνύετε με την ζάχαρη και την μαστίχα.

2. Χτυπάτε τ’ ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα ανακατεύετε με το μείγμα της αμυγδαλόψιχας. Με το κορνέ της ζαχαροπλαστικής σχηματίζετε τα αμυγδαλωτά, πάνω σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

3.  Τα ψήνετε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο, στους 150ο για 40′ περίπου. Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα σερβίρετε.