Αγκινάρες γεμιστές από τη Μαίρη Παναγάκου

Μία ακόμη μοναδική συνταγή!

Υλικά
15 αγκινάρες
χυμό 2 λεμονιών
1/2 φλ τσ ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή αρνίσιο
1 κ σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 κ σ λευκό ξηρό κρασί
1 κ σ τριμμένη φρυγανιά
1 αυγό χτυπημένο
αλάτι και πιπέρι
1 κ σ αλεύρι
1 δόση μπεσαμέλ
τυρί τριμμένο για πασπάλισμα

Τρόπος παρασκευής
1.    Καθαρίζετε τις αγκινάρες και τις τρίβετε με λεμόνι. Τις βάζετε σε λεκάνη με νερό που έχετε προσθέσει τον χυμό από 1 λεμόνι και το αλεύρι.
2.    Σε κατσαρόλα βάζετε νερό να βράσει και ρίχνετε μέσα τις αγκινάρες να βράσουν για 20′,  μέχρι να μαλακώσουν. Τοποθετείτε τις αγκινάρες σε βουτυρωμένο ταψί, την μια δίπλα
στην άλλη.
3.    Σωτάρετε στο λάδι το κρεμμύδι και τον κιμά. Προσθέτετε 1 κ σ αλάτι, πιπέρι, τον μαϊντανό, το κρασί και σιγοβράζετε για 1/2 ώρα. Αφού κρυώσει το μείγμα, ρίχνετε την φρυγανιά
και το αυγό, ανακατεύοντας πολύ καλά.
4.    Γεμίζετε τις αγκινάρες με το μείγμα του κιμά, απλώνετε 1 γεμάτη κουταλιά μπεσαμέλ από πάνω και πασπαλίζετε με το τυρί.
5.    Προθερμαίνετε τον αερόθερμο φούρνο στους 160ο και ψήνετε για 1/2 ώρα περίπου.
Σερβίρονται ζεστές και συνοδεύονται με αρακά σοταρισμένο σε βούτυρο και baby καροτάκια.