Οι ευεργετικές ιδιότητες του λεμονιού!

lemonia_1To τελευταίο διάστημα έκανε τον γύρο του διαδικτύου μιά μελέτη του Ινστιτούτου Επιστημών Υγείας της Βαλτιμόρης όπου αναφέρεται η αποτελεσματικότητα του χυμού των λεμονιών στην χημειοθεραπεία και στηνκαταστροφή των καρκινικών κυττάρων.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι ο χυμός του λεμονιού είναι 10.000 φορές ισχυρότερος από τη Χημειοθεραπεία και καταστρέφει 11 είδη καρκινογόνων κύτταρων.

Η ωφελιμότητα του λεμονιού Το λεμόνι είναι ένα θαυματουργό προϊόν το οποίο καταστρέφει τα καρκινογόνα κύτταρα. Είναι 10.000 φορές ισχυρότερο από τη χημειοθεραπεία. Μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και προσπαθούν να παράγουν μια συνθετική ουσία που να τους επιτρέπει να την χρησιμοποιήσουν σε φαρμακευτικά σκευάσματα.

Το σημαντικό σε αυτό το φυτόοφείλεται στα ισχυρά αντικαρκινογόνα αποτελέσματά του και παρόλο που του αποδίδονται περισσότερες χημικές ιδιότητεςτο σημαντικότερο όφελος είναι η δράση του πάνω στις κύστεις και τους όγκους. Το φυτό αποτελεί μια θεραπευτική αγωγή για τον καρκίνοδοκιμασμένο σε καρκίνους όλων των μορφών. Το συμπέρασμα των μελετών ήταν πως καταστρέφει τα καρκινογόνα κύτταρα 12 τύπων καρκίνωνσυμπεριλαμβανομένων του εντέρουτου στήθουςτου προστάτητων πνευμόνων και του παγκρέατος.

Τα χημικά συστατικά του δένδρου κατέδειξαν ότι δρουν στην επιβράδυνση της ανάπτυξης των καρκινογόνων κυττάρων κατά 10.000 φορές περισσότερο από το φαρμακευτικό προϊόν adriamycinένα χημειοθεραπευτικό φαρμακευτικό προϊόνπου χρησιμοποιείται ευρέως σε όλο τον κόσμο.

Το πλέον σημαντικό που έδειξε η έρευνα είναι ότι ο χυμός λεμονιού καταστρέφει μόνον τα καρκινογόνα κύτταρα χωρίς να επιδρά στα υγιή.

Υπάρχουν ορισμένοι γιατροι που το συνιστούν για όλες τις μορφές καρκίνου. Επιπλέον το θεωρούν σαν αντιμικροβιακό παράγοντα ευρέου φάσματος κατά των μολύνσεων των βακτηριδίων και όγκωνικανό στην καταπολέμηση των εσωτερικών παρασίτωνρυθμιστή της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Επίσης είναι αντικαταθλιπτικόκαταπολεμά το άγχος και τις νευρικές διαταραχές.

Η μελέτη συμπληρώνει τις ήδη υπάρχουσες. Σε μία από αυτέςγιατροί από το Ισραήλείχαν συστήσει στους καρκινοπαθείς ασθενείς τους να πίνουν φρέσκο χυμό λεμονιού τις ημέρες που έκαναν ακτινοβολίες και χημειοθεραπείες.

Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο Νεγκέβανακάλυψαν ότι ο χυμός από το λεμόνι καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα in vitro (στο εργαστήριο)αφήνοντας τα υγιή ανέπαφα.

H ερευνητική ομάδα με τους Δρ Rivka Ofir και καθ. Yakov Weinstein του τμήματος Μικροβιολογίας και Ανοσολογίας στο BGUέλεγξαν την επίδραση του χυμού του λεμονιού στα καρκινικά κύτταρα και στα φυσιολογικά κύτταρα σε τρυβλίο Πέτρι . Είδαν λοιπόν ότι ο χυμός του λεμονιού κατέστρεψε τα καρκινικά κύτταρα και άφησε αλώβητα τα φυσιολογικά. Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Planta Medica.

Γιατί συμβαίνει αυτόΚανείς δεν ξέρει με βεβαιότητα. Όμως αυτή η επιτυχία στις έρευνεςτους οδήγησε στο συμπέρασμα ότι τα βότανα περιέχουν Citralτο οποίο μπορεί να καταναλωθεί ως προληπτικό μέτρο έναντι ορισμένων καρκινικών κυττάρων. Πολλοί γιατροί στο Ισραήλβασιζόμενοι στα ευρήματα του BGU τα οποία δημοσιεύτηκαν στον Τύποάρχισαν να πιστεύουν ότιπαρόλο που η έρευνα χρήζει περαιτέρω διερεύνησηςθα ήταν σκόπιμο για τους ασθενείς τουςοι οποίοι έψαχναν για οποιοδήποτε πιθανό μέσο για την καταπολέμηση της κατάστασή τουςνα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν τις αντικαρκινικές ιδιότητεςτου Citral.

Τα οφέλη του λεμονιού Ο χυμός λεμονιού είναι γνωστό για τις διαιτητικές του ιδιότητες και αποτελεί ένα ισχυρό αποτοξινωτικό που αναζωογονεί την ίδια στιγμή το πεπτικό σύστημα. Διαλύει και απομακρύνει γράσο.

Για την αντιμετώπιση του εκζέματοςμείγμα από τον χυμό ενός ώριμου λεμονιού με παρθένο ελαιόλαδο και μετά κάνουμε επάλειψη στην πληγείσα επιφάνειαπολλές φορές την ημέρα. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα.

Έχει δοκιμαστεί επίσηςμε καλά αποτελέσματασε ψωριασικές πλάκες περιορίζοντας την έκταση της βλάβης αλλά και τον κνησμό. Μειώνει τη χοληστερίνηκαθαρίζει τα αιμοφόρα αγγεία και τονώνει το ενδοκρινικό σύστημα.

Είναι ένα φυσικό αντισηπτικό που παρεμποδίζει την ανάπτυξη των βακτηρίων. Ένα ζεστό ρόφημα με χυμό λεμονιού και μέλι είναι μια πολύ αποτελεσματική θεραπεία κατά των κρυολογημάτωνγρίπηςπονόλαιμου και άσθματος. Έχει χρησιμοποιηθεί επιτυχώς για τη θεραπεία πολλών ασθενειών όπως αναιμίαλευχαιμία αργή πρόληψη του καρκίνουκετονουρίαπρωτεϊνουρίαπλευρίτιδααιμορραγίεςραχίτιδακαθώς και σε διάφορες λοιμώξειςαφροδίσιαπεπτικό έλκοςεντερίτιδασκωληκοειδίτιδαίκτεροςγρίπηδιάφορες καρδιακές παθήσειςβρογχίτιδεςάσθμαβήχαςδερματικές παθήσειςέρπηςψωρίασηέκζεμανευραλγίεςαιμορροΐδεςαϋπνίανευρικότηταρευματικός πυρετόςαρθρίτιδαπέτρες στη χολήηπατική ανεπάρκειαπυρετόςκλπ.

Ο κατάλογος θα μπορούσε να συνεχιστεί επ ‘αόριστον καταδεικνύοντας έτσι την πολλαπλή ωφέλιμη δράση του λεμονιού στην υγεία μας.