Υλικά για 6 άτομα
Για την ζύμη: 300 γρ αλεύρι γοχ | 200 γρ φρέσκο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου | 100 γρ ζάχαρη άχνη | 1 αυγό | 50 γρ αμύγδαλο σκόνη, λευκό
Για την κρέμα λεμονιού: 6 κρόκους αυγών | 3 ολόκληρα αυγά | 150 γρ ζάχαρη | 150 γρ φρέσκο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου | 250 γρ χυμό φρέσκου λεμονιού
Τρόπος παρασκευής
1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για την ζύμη σε μία λεκάνη και την αφήνουμε σκεπασμένη, να ξεκουραστεί για 1 ώρα περίπου. Ανοίγουμε το ζυμάρι σε μια φόρμα τάρτας διαμέτρου 22-25 εκ και 2 εκ ύψους.
2. Απλώνουμε επάνω μια μεμβράνη που δεν καίγεται, βάζουμε μέσα φασόλια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις στους 170ο για 15′.
3. Αφαιρούμε με προσοχή το χαρτί με τα φασόλια και ψήνουμε ξανά την τάρτα μέχρι να ροδίσει ελαφρά, ενώ ετοιμάζουμε την κρέμα.
4. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον χυμό του λεμονιού. Σε μπολ, ανακατεύουμε τους κρόκους, τα αυγά και τη ζάχαρη και τα προσθέτουμε στον χυμό του λεμονιού. Σιγοβράζουμε και ανακατεύουμε συνεχώς, έως ότου η κρέμα αρχίζει να δένει και να κοχλάζει.
5. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήνουμε να γίνει χλιαρή και ρίχνουμε σε κομματάκια το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε την χλιαρή τάρτα με την κρέμα.