Συνταγή για κουραμπιέδες από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά για 20-30 κομμάτια
1 φλ τσ ζάχαρη | 1 κιλό μαλακό αλεύρι | 250 γρ βούτυρο γάλακτος, σε θερμοκρασία δωματίου | 250 γρ φρέσκο βούτυρο, μαλακό | 250 γρ ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα | 150 γρ αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη, καβουρντισμένη και χοντροκομμένη | 1 φλ τσ κονιάκ | 1/2 κ γλ μαγειρική σόδα | λίγα γαρυφαλλάκια για διακόσμηση | λίγο ανθόνερο.

Τρόπος παρασκευής
1. Βάζουμε τα βούτυρα στον κάδο του μίξερ και το χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κονιάκ που έχουμε διαλύσει την σόδα, την αμυγδαλόψιχα και χαμηλώνουμε την ταχύτητα, ρίχνοντας αργά αργά το αλεύρι.

2. Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ και συνεχίζουμε το χτύπημα με το χέρι, ώσπου να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

3. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε οβάλ σχήματα και τους καρφώνουμε στην μέση ένα γαρυφαλλάκι ή τα διαμορφώνουμε σε Χριστουγεννιάτικα σχέδια με κουπ πατ. Τοποθετούμε τους κουραμπιέδες σε λαμαρίνα του φούρνου και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο στους 160ο για 20′.

4. Μόλις τους βγάλουμε από τον φούρνο, τους ραντίζουμε με ανθόνερο και τους τυλίγουμε σε άφθονη ζάχαρη άχνη.