Υλικά
1/2 κιλό γαρίδες ή μύδια καθαρισμένα | 500 γρ τοματοχυμό | 1 κρεμμύδι ξερό μέτριο ψιλοκομμένο | 2 σκελίδες σκόρδου (προαιρετικά) | 3 κ σ ελαιόλαδο | 1/2 κ γλ ρίγανη | αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι | 1/2 κ γλ ζάχαρη | 12-15 κόκκους πράσινο πιπέρι | 200 γρ φέτα πικάντικη χοντροτριμμένη | 1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
Τρόπος παρασκευής
1. Μαραίνετε το κρεμμύδι στο λάδι, προσθέτετε το χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη και το πράσινο πιπέρι και σιγοβράζετε για 30′. Προσθέτετε στο τέλος το λιωμένο σκόρδο και τη ρίγανη.
2. Βάζετε σε ατομικά σαγανάκια αρκετή σάλτσα και αραδιάζετε επάνω τους τις γαρίδες ή τα μύδια. Σκεπάζετε με την υπόλοιπη σάλτσα και την χοντροτριμμένη φέτα.
3. Ψήνετε σε δυνατό φούρνο για 15′ και σερβίρετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.