Αραχωβίτης: “Οι πολίτες γνώριζαν ότι η σημερινή κυβέρνηση μπορεί να ακούσει την κοινωνία”

Μιλώντας σήμερα στον ρ/σ «ΘΕΜΑ Radio 104,6» και την εκπομπή «Πρωινή φρουρά», ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης υπογράμμισε, μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ας μην ξεχνάμε την εικόνα απομόνωσης που παρουσίαζε διεθνώς η χώρα μας το 2011, το 2012, ακόμη και το 2013. Τους πρώτους έξι μήνες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήμασταν στο επίκεντρο. Μπορεί να ήμασταν επειδή δεν συμφωνούσαν με την πολιτική μας, αλλά η ελληνική αντίσταση στη νεοφιλελεύθερη γραμμή είχε μπει ήδη, από τότε, στην αντζέντα και το επίκεντρο όλων των διεθνών συνομιλητών μας.

Έχουμε την τάση να ξεχνάμε το σύνθημα “this is a coup”, που έγινε hashtag σε όλο τον κόσμο, όταν όλη η διεθνής κοινότητα ήταν στο πλευρό της Ελλάδας και δήλωνε ότι αυτό που γίνεται στην πλάτη της Ελλάδας, μετά το δημοψήφισμα, ήταν πραξικόπημα. Αυτά δεν πρέπει να τα ξεχνάμε! Διότι βλέπουμε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε πρόσφατη συνέντευξή του, να προσπαθεί να κάνει τον κόσμο να ξεχάσει. Να ξεχάσει όμως τι; Να ξεχάσει τα δάνεια των κομμάτων; Τα σκάνδαλα της Siemens και της Novartis; Τις offshore των στελεχών του;

Το 2015, μετά την αναγκαστική υπογραφή ενός συμβιβασμού, γιατί περί αυτού πρόκειται, και το έχουμε πει επανειλλημμένως, η συμφωνία με τους δανειστές τέθηκε στην κρίση των Ελλήνων πολιτών, με τις εκλογές του Σεπτεμβρίου της ίδιας χρονιάς. Οι πολίτες αποφάσισαν ή «υποχρέωσαν», θα μπορούσαμε να πούμε, την κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ να την εφαρμόσει. Κι αυτό διότι γνώριζαν ότι η σημερινή κυβέρνηση, με την κοινωνική ευαισθησία που τη διακρίνει, μπορεί να ακούσει την κοινωνία και να λύσει προβλήματα.