Συνταξιούχοι Λακωνίας: “Μοναδική επιλογή ο αγώνας”

Ύστερα και από την πρόσφατη ανακοίνωσή τους ως απάντηση στα λεγόμενα του κυρίου Σταύρου Αραχωβίτη για τις συντάξεις στον FLY, το Σωματείο των συνταξιούχων του νομού δια στόματος του προέδρου, κυρίου Σαραντόπουλου, τοποθετήθηκαν εκ νέου για το πολύκροτο θέμα των συντάξεων.

Κύριε Αραχωβίτη το μέτωπο των συνταξιούχων είναι πεντακάθαρο και ψηλά από περηφάνια. Χρόνια στις σκαλωσιές, οι εναερίτες στις κολώνες, στα χωράφια, στα εργοστάσια, στους δρόμους του αγώνα. Το δικό σας, μαζί με το μαύρο μέτωπο ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ που ψηφίσατε τα μνημόνια και τους καταστροφικούς νόμους, είναι όχι μαύρο, κατάμαυρο αλλά και σκυμμένο στα αφεντικά για τα οποία δουλεύετε. Σαν δεν ντρέπεσαι λιγάκι! Λίγο φιλότιμο δεν βλάπτει.

Πρέπει να αναγνωρίσουμε στον κ. βουλευτή και στην κυβέρνηση ότι είναι μανούλες στο ψέμα και στην απάτη. Το λέμε αυτό από την απάντηση που έδωσε μέσω συνέντευξης στο “Fly FM” στο σωματείο μας. Χαιρόμαστε που δειλά δειλά αρχίζει να θυμάται και το νόμο Κατρούγκαλου. Ας του θυμίσουμε λοιπόν ποιες περικοπές έχει κάνει η κυβέρνηση του και ποιες έχει νομοθετήσει με την ψήφο του και ο ίδιος:

1) Καταργήσατε την κατώτερη σύνταξη των 486 ευρώ με 15 χρόνια ασφάλισης και την πήγατε στα 346,6 ευρώ.
2) Καταργήσατε τις συντάξεις χηρείας λόγω θανάτου για κάτω των 55 χρονών.
3) Αφαιρέσατε το ΕΚΑΣ από την πλειοψηφία των χαμηλοσυνταξιούχων και μέχρι το τέλος του 2018 θα το αφαιρέσετε και από τους υπόλοιπους.
4) Μειώσατε τις συντάξεις μέσω παρακρατήσεων για την υγεία από 4% σε 6% στις κύριες συντάξεις και από 0% στο 6% στις επικουρικές.
5) Νομοθετήσατε το πάγωμα των συντάξεων μέχρι 2023.
6) Κρύβετε επιμελώς ότι οι συνάδελφοι που κατέθεσαν αίτηση για σύνταξη μετά τον Μάη του 2016 υπολογίζονται με το νόμο Κατρούγκαλου και θα πάρουν σύνταξη πολύ μικρότερη σε σχέση με αυτήν που θα έπαιρναν πριν το νόμο Κατρούγκαλου.

Και από 2019 έρχεται το τσεκούρι στους παλαιότερους συνταξιούχους! Δεν γλυτώνει κανείς!

1) Το ποσοστό αναπλήρωσης με βάση τον νόμο Κατρούγκαλου αντί το 80% που υπολογιζόταν, τώρα θα πέσει στο 44% φέρνοντας μειώσεις έως 300 ευρώ το μήνα.
2) Αφαιρούνται τα οικογενειακά επιδόματα.
3) Αν υπολογιστεί και η μείωση του αφορολόγητου από 8600 ευρώ σε 5600 ευρώ θα χάσουμε από 3 έως 4 συντάξεις. Πχ συνταξιούχος που παίρνει 480 ευρώ κύρια και επικουρική και δεν πλήρωνε φόρο με την αλλαγή της φορολογικής κλίμακας τώρα θα πληρώσει 650 ευρώ.
4) Μετά το 2023 σταδιακά η προσωπική διαφορά θα εξαλειφθεί τελείως και θα χαθεί το 50% της σύνταξης .

Και θα δούμε τι άλλο θα φέρετε με την τελευταία αξιολόγηση. Σε όλα αυτά τι μας λέει ο κ. Αραχωβίτης;
Δεν θα επηρεαστούν οι αγροτικές συντάξεις!!!! Δηλαδή οι συντάξεις πείνας των 330 ευρώ; Μπράβο! Συγχαρητήρια στην «αριστερή» κυβέρνηση!

Όλα αυτά κ. Αραχωβίτη τα έχετε ψηφίσει! Τα άλλα είναι λόγια του αέρα! Αν δεν σας αρέσουν ξεψηφήστε τα.

Καλούμε τους συνταξιούχους να πάρουν μαζικά μέρος στους αγώνες με πρώτο σταθμό την Τετάρτη, 30 Μάη στην Κεντρική Πλατεία Σπάρτης.

Τίποτα θετικό δεν έχουν να περιμένουν οι συνταξιούχοι, συνολικά ο λαός, από το γνωστό παραμύθι της «επαναδιαπραγμάτευσης»

• Να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου!
• Κανένας επανυπολογισμός!
• Καμιά περικοπή στα οικογενειακά μας επιδόματα!
• Καμία νέα φορολογία στις κύριες και επικουρικές συντάξεις!