Κρουαζιέρα | Γύθειο και Μονεμβασιά επιλέγουν οι μεγάλοι όμιλοι

Ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα δίνουν οι μεγάλες εταιρείες κρουαζιερόπλοιων επιμηκύνοντας την περίοδο κρουαζιέρας και αυξάνοντας τα πλοία στα ελληνικά λιμάνια προορισμών, με αποτέλεσμα, με βάση τα προγράμματά τους για φέτος να φαίνεται ότι το 2018 θα είναι μια ανοδική χρονιά σε σχέση με το 2017, που ήταν πτωτικό. Νέα ανερχόμενα λιμάνια για φέτος ο Βόλος, Γύθειο, Μήλος, Νάξος Αργοστόλι κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για τις τοπικές οικονομίες, ενώ στα αρνητικά είναι η απουσία από τα προγράμματα των εταιρειών της Θεσσαλονίκης, της Λήμνου, της Λέσβου και της Κώ και τελικά η συνολική αύξηση εκτιμάται στο 2,5%.

Οι μεγάλοι όμιλοι όπως CARNIVAL, RCI και GENTING τοποθετούν τα μεγάλα πλοία τους στους παραδοσιακούς τουριστικούς προορισμούς, ενώ τα μικρότερα πλοία σε νέους προορισμούς ώστε να προσφέρους νέα προϊόντα στο κοινό τους. Έτσι το 2018 θα προτιμηθούν και οι μικρότεροι προορισμοί, όπως το Ναύπλιο, ο Βόλος, η Μήλος, η Ηγουμενίτσα, το Γύθειο, ο Άγιος Νικόλαος, η Κως, η Μονεμβασιά, οι Σπέτσες και η Πάρος.

Για το 2018 προβλέπεται ίδιος αριθμός προορισμών, αλλά περισσότερες εταιρείες, πλοία και αφίξεις, σε σχέση με το 2017. Συνολικά 2.331 προσεγγίσεις σε 33 ελληνικούς προορισμούς θα πραγματοποιήσουν τα 73 πλοία των 22 μεγαλύτερων εταιρειών κρουαζιέρας, κατά τη διάρκεια όλου του έτους. Από αυτές το 90,22% των συνολικών ετήσιων προσεγγίσεων θα γίνει στα 10 δημοφιλέστερα λιμάνια , και το 8,54 % στα 10 λιγότερο δημοφιλή.

Της ΜΑΡΙΝΑΣ ΠΡΩΤΟΝΟΤΑΡΙΟΥ | ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ