Πάθος για αλλαγή | 3η Συνδιάσκεψη PES Activists Greece

Θεσσαλονίκη 07-09 Οκτώβρη 2016

Η σύγχρονη Ευρώπη βρίσκεται σε μία σημαντική καμπή της ιστορίας της, με τον ευρωσκεπτικισμό, το συντηρητισμό και τις ακραίες φωνές συνεχώς αυξανόμενες. Η συζήτηση για “περισσότερη” Ευρώπη έχει δώσει τη θέση της στην έξοδο κρατών-μελών και σε ακραίες φωνές περί μοναχικής διαδρομής των κρατών.

Όλα αυτά διαδραματίζονται τη στιγμή που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και τα καθημερινά πλέον προβλήματα του προσφυγικού και μιας εν γένει ανθρωπιστικής κρίσης, της παγιωμένης οικονομικής ύφεσης αλλά και μιας παγκόσμιας οικονομίας που αλλάζει, που κυριαρχεί επί της πολιτικής , μιας οικονομίας που δουλεύει για λίγους.

Καλούμαστε λοιπόν να δώσουμε απαντήσεις σε προβλήματα που όσο παγιώνονται, τόσο θα απομακρύνεται το όνειρο για “περισσότερη Ευρώπη” και τα θεμέλια της αλληλεγγύης, της ευημερίας, της ισότητας, της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δίκαιων ευκαιριών πάνω στα οποία οικοδομήθηκε.

Με αφετηρία το σεβασμό στη διαφορετικότητα και τη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μπορεί να ξεκινήσει το χτίσιμο από την αρχή μιας Ένωσης και μιας Ελλάδας που παράλληλα θα παρέχει στους πολίτες της ευκαιρίες πολλά υποσχόμενες ευημερία και πρόοδο. Πρόκειται για στοιχεία που βρίσκονται στον πυρήνα της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας.

Ενόψει των νέων προκλήσεων, οι Έλληνες Ακτιβιστές του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, με στόχο την ενότητα και πάθος για αλλαγή, προχωράμε στην 3η μας Συνδιάσκεψη, στη Θεσσαλονίκη, το διάστημα 7-9 Οκτωβρίου 2016.

Στη συνδιάσκεψη μας φέτος θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών, φορείς και κόμματα της ελληνικής και ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, εκπρόσωποι των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας μα κυρίως δεκάδες PES Activists από την Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Συνεργαζόμαστε, οραματιζόμαστε, προτείνουμε και διεκδικούμε τη νέα σοσιαλδημοκρατία για την Ευρώπη των απλών καθημερινών πολιτών.

Στο επίκεντρο της συνδιάσκεψής μας είναι οι πολιτικές για τη νέα γενιά που θα δώσουν ξανά ελπίδα στους νέους ανθρώπους για ποιοτικό μέλλον, για πρόοδο, για δημιουργία, πολιτικές που θα κάνουν τους νέους να ονειρευτούν ξανά το μέλλον τους μέσα στην Ελλάδα, μέσα στην Ευρώπη.

Παράλληλα σχηματίζουμε ομάδες εργασίας για την προσφυγική κρίση, αναζητώντας μια νέα κοινή προοδευτική ευρωπαϊκή πολιτική για τη μετανάστευση, προσεγγίζοντας καλές πρακτικές διαχείρισης του ζητήματος και ένταξης, συζητάμε για τους εχθρούς της δημοκρατίας μέσα στην Ένωση, εργαζόμαστε για τα βήματα που μένουν να γίνουν και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που μένουν να αναληφθούν, προκειμένου την πραγματική επίτευξη της ισότητας όλων των φύλων, την ενεργότερη συμμετοχή στην πολιτική ζωή αλλά και την προοδευτική και δίκαιη μεταρρύθμιση της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.

Στη συνδιάσκεψη θα συμμετέχουν ακτιβιστές από όλη την Ευρώπη και μεταξύ άλλων η γενική γραμματέας του PES Marije Laffeber, η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Φώφη Γεννηματά, η επικεφαλής της ελληνικής ευρωομάδας του S&D κι ευρωβουλευτής κ. Εύα Καιλή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος, οι ευρωβουλευτές του S&D κ. Νίκος Ανδρουλάκης, Δημήτρης Παπαδάκης και Victor Negrescu, η αντιπρόεδρος του PES κ. Katarina Nevedalova κι άλλες προσωπικότητες της ελληνικής κι ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας.

Στόχος μας είναι η συμμετοχή όλων, μαζί, σε ένα διάλογο που θα δώσει απαντήσεις, δύναμη και ελπίδα για το σχεδιασμό ενός καλύτερου αύριο για όλους τους πολίτες της Ένωσης. Σας περιμένουμε!

Διαβάστε εδώ το πρόγραμμα:

http://www.socialdemocrats.gr/index.php/pes-greece-3rd-conference/