Τι το θέλουμε το Νέο Μουσείο, αφού καταστρέφουμε τον Ευρώτα;

“Αγωνιζόμαστε” οι Σπαρτιάτες για να γίνει το Νέο Μουσείο της Σπάρτης , προκειμένου να μπουν εκεί τα ενθυμήματα της ένδοξης εποχής . Τον ποταμό Ευρώτα όμως , που συνέδεσε την παρουσία του άρρηκτα με τη δόξα της Αρχαίας Σπάρτης , τον αφήνουμε (επί χρόνια πολλά) να καταστρέφεται βάναυσα και προκλητικά . Έτσι , ήρθε και φέτος , επετειακά , η ετήσια βαριά ρύπανση του ιστορικού ποταμού από τα απόβλητα των ελαιουργείων!

Κι επειδή το Νέο Μουσείο θα χτισθεί (αν καί όταν) δίπλα ακριβώς στον Ευρώτα , φαντασθείτε τους εκεί επισκέπτες που θα έρχονται από πέρατα του κόσμου , από τη μια να αποθαυμάζουν τα εκθέματα του Μουσείου κι από την άλλη να αγναντεύουν ένα κατεστραμμένο , ρυπαρό κι ελεεινό ποτάμι , το οποίο με τις πληγές του θα μας καταγγέλλει παγκοσμίως ως υποκριτές και θα μας καθίζει (δικαίως) στο εδώλιο του κατηγορουμένου !!!

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος , οι τοπικοί Βουλευτές , η Περιφέρεια , η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας , οι λακωνικοί δήμοι (και ιδιαίτερα ο δήμος Σπάρτης) , οι Εισαγγελείς … μπορούν να κάνουν (επιτέλους) κάτι για να προστατευθεί το ζωντανό μνημείο της Σπάρτης και της Λακωνίας , ο ιστορικός κι ένδοξος Ευρώτας , που με τέτοιον ωμό και κυνικό τρόπο καταστρέφεται μπροστά στα μάτια μας ;

Βαγγέλης Μητράκος