Με μεγαλοπρέπεια τίμησε και φέτος, όπως άλλωστε κάθε χρόνο, ο Δήμος Ανατολικής Μάνης την ιστορική 17η Μαρτίου 1821, με εκδηλώσεις που κορυφώθηκαν στην Αρεόπολη και προκάλεσαν συγκίνηση στους παρευρισκομένους, υπογραμμίζοντας το μήνυμα της εθνικής ομοψυχίας και ενότητας. Η Μάνη και φέτος υποδέχτηκε εκατοντάδες κόσμου και φυσικά, εκπροσώπους της Κυβέρνησης κι ευρύτερα του Κοινοβουλίου, Δήμων, Περιφέρειας, Εκκλησίας και συλλόγων από όλη την Ελλάδα.
Και φέτος, ο Fly ήταν εκεί και κάλυψε ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά τις εκδηλώσεις, οι οποίοι αναπαρήχθησαν στον Fly 89.7 και στο www.flynews.gr.
Η αρχή έγινε με τη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ’, ενώ ακολούθησε η μετάβαση στο «Κοτρώνι», όπου τη σκυτάλη έλαβε ο δήμαρχος Ανατολικής Μάνης, Πέτρος Ανδρεάκος, καλωσορίζοντας άπαντες. Επιπλέον, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος Β΄ εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας και ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Ανατολικής Μάνης. Ακολούθησε η αναπαράσταση της ορκωμοσίας των μανιάτικων οικογενειών από μαθητές της περιοχής και στη συνέχεια έλαβε χώρα η αδελφοποίηση του Δήμου Ανατολικής Μάνης με το Δήμο Πάργας. Τέλος, οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν στην Πλατεία Αθανάτων με την απόδοση τιμών στους ήρωες της Μάνης, επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων και την παρέλαση μαθητών, στρατιωτικών τμημάτων και συλλόγων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μάνη υποδέχτηκε τον Παύλο Ντε Γκρες, ο οποίος ευχαρίστησε τη δημοτική αρχή για τα τιμητικά δώρα που έλαβε και δεν παρέλειψε να βροντοφωνάξει «Ζήτω η Ελλάς, ζήτω η Μάνη», τονίζοντας την αγάπη του για την Ελλάδα. «Οι τίτλοι μας ακολουθούν σε όλη μας τη ζωή» σημείωσε ο Πέτρος Ανδρεάκος, αποκαλώντας πρίγκιπα τον Παύλο Ντε Γκρες.
Δείτε τα video του Fly ΕΔΩ και ΕΔΩ.