Συνταγή για ριγανοκεφτέδες

Δια χειρός Μαίρης Παναγάκου

Υλικά 1 φλ τσ ρίγανη φρέσκια
1 φλ τσ αλεύρι γοχ
1/2 κ γλ μπέκιν πάουντερ
λίγο ζεστό νερό (από το νερό που ζεματίσατε τη ρίγανη)
μια πρέζα αλάτι
ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Πως φτιάχνονται
1. Καθαρίζετε και πλένετε τη ρίγανη. Την ζεματάτε σε βραστό νερό για 2′-3′ και την ψιλοκόβετε. Σε μια λεκανίτσα ρίχνετε το αλεύρι, το μπέκιν, το αλάτι, το ζεστό νερό και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένας χυλός μέτριας πυκνότητας.
2. Προσθέτετε τη ρίγανη και ανακατεύετε μέχρι να ενωθεί ομοιόμορφα με τον χυλό.  Σκεπάζετε με πετσέτα και αφήνετε για 1 ώρα.
3. Βάζετε το λάδι σε βαθύ τηγάνι να κάψει και όταν είναι έτοιμο, βρέχετε 1 κουτάλι σούπας σε νερό και με προσοχή ρίχνετε κουταλιές κουταλιές από το χυλό, φροντίζοντας να τους δίνετε όμορφο σχήμα.
4. Όταν τηγανιστούν και από τις 2 πλευρές, τους βγάζετε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν. Γίνονται αρωματικοί και πεντανόστιμοι!